Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 05.08.2017

Vreme danas: Veoma toplo, najviša dnevna u NS oko 39°C

Moj Novi Sad 05.08.2017
U Srbiji će do kraja sedmice biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedeljka se očekuje kratko osveženje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, a u… »

FOTO: Obeležena 301. godišnjica bitke kod Petrovaradina

Moj Novi Sad 05.08.2017
Kod spomenika na brdu Vezirac u subotu u 11.30 sati, obeležena je 301. godišnjica bitke kod Petrovaradina u kojoj su se sukobile vojske Austrije i Otomanskog carstva. Polaganjem venaca poštu svim palim ratnicima odali su predstavnici ambasada… »

Produžena smena za noćno kupanje na otvorenom bazenu Spensa

Moj Novi Sad 05.08.2017
Zbog visokih temperatura JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" donelo je odluku da produži smene za noćno kupanje na otvorenom bazenu. Umesto do 23 časa, Novosađani će od večeras, 5. avgusta, pa dok traju visoke temperature otvoreni bazen moći… »

Toplotni talas odnosi prve žrtve u Evropi, na udaru je i Balkan

Moj Novi Sad 05.08.2017
Nemilosrdni talas vrućina, nazvan "Lucifer", koji je ove nedelje zahvatio delove Evrope i ceo Balkan, uzrokovao je najmanje dva smrtna slučaja. Talas vrućina je naveo vlasti da izdaju zdravstvena upozorenja. Ekstremna vrućina u Italiji, delovima… »

"ALEKSA, IZVINI": U nedelju na Trgu slobode protest zbog zastarelosti slučaja

Moj Novi Sad 05.08.2017
Protestni skup "Aleksa, izvini" koji organizuje "Dva minuta tišine" održaće se sutra, 6. avgusta, od 17:45 do 18:45 sati na Trgu slobode.… »

Novosađanka svetska prvakinja u planinskom skejtbordu (FOTO)

Moj Novi Sad 05.08.2017
Naša sugrađanska je osvojila zlatnu medalju u planinskom skejtbordu na Svetskom prvenstvu, koje je nedavno održano u Francuskoj. Senka Bajić je do sada osvojila dve bronzane i dve srebrne medalje na ovom takmičenju, takođe je i višestruki evropski… »

Dunav privlači sve veći broj turista u Novi Sad

Moj Novi Sad 05.08.2017
Većina Novosađana spas od vrućina traži na reci, a upravo zahvaljujući Dunavu sve je više turista, koji posećuju grad. Osim mladima, Novi Sad je zanimljiv i nešto starijim turistima koji krstare Dunavom, pa se u gradu zadrže i po nekoliko dana… »

FOTO: Na stadionu u Veterniku obeležen Dan sećanja na žrtve "Oluje"

Moj Novi Sad 05.08.2017
Manifestacija povodom Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" održana je juče, 4. avgusta, na fudbalskom stadionu u Veterniku. Kako prenosi Blic, obeležavanju godišnjice prisustvovao je ceo državni vrh… »