Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.08.2017

Beogradski vodovod najavio kazne za nenamensko trošenje vode

Nova ekonomija 05.08.2017
Beogradski vodovod apelovao je na građane da po tropskim vrućinama vodu za piće ne koriste za zalivanje bašta i travnjaka i punjenje bazena već da je racionalno koriste. Inspekcijske službe, u saradnji s Vodovodom, pojačaće nadzor nad nenamenskom… »

Zatvorenici u Smederevu obrađuju poljoprivredno zemljište zatvora

Nova ekonomija 05.08.2017
Okružni zatvor u Smederevu ima poljoprivredno imanje koje održavaju, obrađuju i deo prihoda dobijaju zatvorenici, a pri kraju je i postupak za dobijanje dozvole za gradnju hladnjače od oko 100 kvadratnih metara, kao i tri prostorije za destilerijom i… »

Rusija planira da obnovi ekonomske veze s Libijom kao u vreme Gadafija

Nova ekonomija 05.08.2017
Rusija planira da obnovi ekonomske veze s Libijom, i to na nivo koji je bio na snazi u doba bivšeg lidera Muamera Gadafija. Podsećanja radi, svi infrastrukturni projekti dve zemlje zamrznuti su nakon ubistva Gadafija i izbijanja građanskog rata… »

Evo kako možete razmeniti strani kovani novac u Srbiji

Nova ekonomija 05.08.2017
Zbog čega se retko upotrebljava strani kovani novac u Srbiji i da li ga je moguće zameniti u menjačnicama i bankama istražuje finansijski portal Kamatica. "Banke i ovlašćeni menjači mogu da primaju strani kovani novac od građana, ali nije… »

Promet leka Amizol zabranjen u Srbiji od 1. avgusta

Nova ekonomija 05.08.2017
Promet leka "amizol" zabranjen je u Srbiji od 1. avgusta, a od snabdevača koji je neregularno obezbedio taj antidepresiv oduzete su sve količine leka od 10 i 25 miligrama, objavile su Večernje novosti. Na sajtu tog lista dodaje se da je postupkom… »

Kompanije Epl, Huavej i Amazon povećale prodaju tableta

Nova ekonomija 05.08.2017
Kompanije Epl, Huavej i Amazon povećale su prodaju tablet računara u drugom kvartalu 2017, uprkos padu prodaje na celokupnom tržištu ovih mobilnih uređaja. To su pokazali objavljeni rezultati jednog istraživanja. Ukupna prodaja tableta je pala za… »