Izvor: Pravda arhiva vesti 05.08.2017

Pokloniti se srpskim žrtvama: I Kolinda podržala mlade Hrvatske i gradonačelnika Knina

Pravda 05.08.2017
Srpsko Narodno Veće u nedelju će se pokraj Knina pokloniti srpskim žrtvama "Oluje". Da se treba pokloniti svim žrtvama slaže se i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. "Što se Hrvatske tiče, nama je žao svakog života i srpskog i… »

Pocrkaćemo: Nemilosrdni “Lucifer” odneo dva života

Pravda 05.08.2017
Nemilosrdni talas vrućine koji je zahvatio delove Evrope izazivajući danima rekordno visoke temperature odneo je najmanje dva života i naveo vlasti više zemalja da izdaju upozorenja, izveštava američka agencija AP koja ocenjuje da nije ni čudo što… »

Vulin opleo po Hrvatima: "To je ustaški režim koji ne možete da razumete"

Pravda 05.08.2017
Srbija će nastaviti da vodi politiku mira, ali često nema sagovornika sa druge strane, rekao je ministar odbrane Aleksanadr Vulin. On je naveo da ne može da razume hrvatsku vladu koja kaže da je "Oluja" bila najveća i najznačajnija akcija u… »

Srbija odgovorila na mere Hrvatske: Ovo će Hrvati itekako osetiti!

Pravda 05.08.2017
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija, povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu, sprovodi svoje mere u cilju zaštite države. "Dok ne promene svoju odluku o uvećanim nametima za srpsko voće i povrće, nema razgovora. Mi… »

"Preventiva": Biće upucan svako ko namerno pali vatru u šumi!

Pravda 05.08.2017
Vojni zvaničnik u indonežanskoj provinciji Džambi rekao je da je naredio da na svakog ko namerno pali vatru u šumskim oblastima, bude pucano iz vatrenog oružja. To je naređeno u trenutku kada se vlasti bore sa mnogobrojnim požarima u regionu… »

Dodik o borbi protiv neprijatelja Srpske nacije: Od Slovenije do Makedonije, Srbi imaju jedan zajednički cilj!

Pravda 05.08.2017
Srbi imaju pravo na projekat nacionalnog ujedinjenja, koji je potpuno opravdan, logičan i fer u političkom smislu, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. - Srbi moraju da se okupe oko naše sada dve države i da postanemo jedno u… »

Knin, 22 godine kasnije: "Samo nemojte izazivati, neće vam niko dirati auto na tom srpskom parkingu"

Pravda 05.08.2017
Mladi iz Knina nisu previše zainteresovani za zapaljive političke govore i retoriku koja se, kao i svake godine u vreme kada se obeležava godišnjica "Oluje", može čuti u medijima. Naprotiv. Bez obzira na nacionalnost, mlade ljude najviše muči kako… »

Užasi izbegličke kolone: Ovo su najpotresnije priče o žrtvama "Oluje"

Pravda 05.08.2017
Zločinačka akcija "Oluja" odnela je hiljade života, a stotine hiljada njih potpuno uništila. Ljudi su preko noći ostali bez najmilijih i krova nad glavom. Ovo je pet priča o ljudima iz "Oluje": neki su uspeli da izgrade nove živote, drugi su… »

I dalje bez nacionalne odbrambene strategije: Šta se krije iza najave o obaveznoj vojnoj obuci za žene do 50 godina?

Pravda 05.08.2017
Obuka prve pomoći i civilne zaštite ponovo bi od sledeće godine mogla da postane obavezna za sve građane bez obzira na pol. Ministarstvo odbrane do kraja godine doneće strategiju odbrane na osnovu koje će se konkretno znati da li će i na koji… »

Bivši ministar: Zapad je zbrisao SFRJ sa političke mape

Pravda 05.08.2017
Nesporna je činjenica da su Amerika i zapadne zemlje ne samo projektovale nove granice na Balkanu, nego i brisale postojeće, kaže bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović. On je istakao da je to bio slučaj sa SFRJ, koja je nestala sa… »