Izvor: RTV arhiva vesti 05.08.2017

Kitarović i Plenković različito o žrtvama u Oluji

RTV 05.08.2017
KNIN - Na Kninskoj tvrđavi završen je zvanični deo obeležavanja 22. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", obraćanjem predsednice, premijera i predsednika Sabora, Kolinde Grabar Kitarović, Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića, koji su… »

Novo merenje brzine na auto-putu, kazne od septembra

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - Na auto-putu je počela primena novog pravila obračunavanja brzine, a kažnjavanje zbog prekoračenja prosečne brzine na osnovu nove formule počeće najverovatnije od septembra, najavio je direktor policije Vladimir Rebić. Rebić je za RTS… »

Parastos Srbima stradalim u "Oluji", godine bola i tuge

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - U crkvama i manastirima Srpske pravoslavne crkve (SPC) služen danas je služen parastos za Srbe postradale u akciji Oluja, od kada su prošle 22 godine "bola i tuge", kako je rekao episkop toplički Arsenije posle bogosluženja u crkvi Svetog… »

AP: Zbog "Lucifera" u Srbiji ne može da se diše

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - Nemilosrdni talas vrućine koji je zahvatio delove Evrope izazivajući danima rekordno visoke temperature odneo je najmanje dva života i naveo vlasti više zemalja da izdaju upozorenja, izveštava američka agencija AP koja ocenjuje da nije ni… »

Odmaralište Golija dobilo novu sportsku halu

RTV 05.08.2017
ZLATIBOR - U dečjem odmaralištu "Golija" na Zlatiboru danas je otvorena nova sportska hala u koju je uloženo 34 miliona dinara, a ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je cilj da se to odmaralište pozicionira kao važna… »

Srušio se avion s američkim marincima, troje nestalo

RTV 05.08.2017
SIDNEJ - Američki vojni avion srušio se danas kod istočne obale Australije i u toku je potraga i spasavanje marinaca. Neimenovani vojni zvaničnik SAD rekao je za "Foks njuz" da je da je spaseno 23 od 26 vojnika koji su bili u letelici. Osim četiri… »

Vulin najavio povećanje plata u vojsci

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će biti najavljenog povećanja plata u vojsci, ističući da "ko ne hrani svoji vojsku, hraniće tuđu", a da Srbi nikada nisu hranili tuđu vojsku. Vulin je na RTS, odgovarajući na pitanje… »

Đurić: Učinićemo sve da sprečimo ulazak Kosova u Interpol

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - Srbija će učiniti sve da spreči članstvo Kosova u Interpolu, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ističući da iza zahteva Prištine za prijem u tu međunarodnu organizaciju stoje separatistički ciljevi i želja da se… »

Potraga za devet rudara na istoku Sibira

RTV 05.08.2017
MIRNA - Potraga za devet rudara nastavlja se u rudniku dijamanata u gradu Mirni u Jakutiji, na istoku Sibira nakon što je u petak došlo do poplave u rudniku, prenosi AFP. Posle nesreće 133 rudara su spasena , saopštilo je rusko Ministarstvo za… »

Odgovor Srbije: Hrvatski proizvodi pod rigoroznom kontrolom

RTV 05.08.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu sprovodi svoje mere u cilju zaštite države. "Dok ne promene svoju odluku o uvećanim nametima za srpsko voće i povrće, nema… »