Izvor: Sandžak press arhiva vesti 05.08.2017

Masovno etničko čišćenje muslimana u Centralnoj Afričkoj Republici (VIDEO)

Sandžak press 05.08.2017
Organizacija za ljudska prava Amnesty International izvještava da dolazi do masovnog etničkog čišćenja muslimana u Centralnoj Afričkoj Republici gdje usljed političkog vakuma militanti koriste svaku priliku da ubijaju muslimane. Više od 30,000… »

Medžlis Islamske zajednice Brodarevo organizirao predavanje za žene

Sandžak press 05.08.2017
Dana 04.07.2017., Medžlis Islamske zajednice Brodarevo je organizirao predavanje za žene u Malkan Čauš džamiji. Na temu “Put ka Džennetu” govorila je profesorica Meliha Preljević. Podsjećajuci na bitnost veze sa Uzvišenim Allahom profesorica… »

Održan memorijal sjećanje na Halita Nurkovića

Sandžak press 05.08.2017
Memorijalnom planinskom trkom i pohodom na Hajlu, završen Memorijal „Tragom nestalih – Sjećanje na Halita Nurkovića“. Održava se u znak sjećanja na Rožajca koji je radeći kao taksista prisilno nestao 24. jula 1999. godine na Kosovu, u blizini… »

Erdoan: Izgradit ćemo generaciju koja poznaje svoju vjeru i koja će biti nada islamskog ummeta i potlačenih

Sandžak press 05.08.2017
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan izjavio je danas da “smo odlučni izgraditi generaciju koja poznaje svoju vjeru, kulturu i historiju i koja će biti nada islamskog ummeta i potlačenih,” Nakon što je obavio džumu-namaz u tek otvorenoj… »

SDA Sandžaka u Vladi Srbije? Mahmutović imenovan za državnog sekretara!

Sandžak press 05.08.2017
Dugogodišnji visoki funkcioner i član Glavnog odbora SDA Sandžaka Senad Mahmutović postavljen je na sjednici Vlade Srbije za državnog sekretara, javljaju lokalni mediji u Sandžaku. Kako je prenose pojedini portali bliski SDP-u, Mahmutović je za… »

Plenković ponovio: Oluja spriječila još jednu Srebrenicu

Sandžak press 05.08.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas u svečanom govoru na Kninskoj tvrđavi, povodom Dana pobjede, da je vojno-policijska akcija hrvatskih snaga “Oluja” bila veličanstvena za oslobađanje Hrvatske, a da je oslobađanjem Bihaća… »

Dodik: Srbija i RS će biti jedno, državno i teritorijalno

Sandžak press 05.08.2017
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras u Novom Sadu kako vjeruje da će Republika Srpska i Srbija u ovom stoljeću biti zajedno u teritorijalnom i državnom smislu. “Vjerujem da će u ovom stoljeću srpski narod zbog svog stradanja… »

Dijamant još jednom pokazao humanost: Edin Džeko kupio prijeko potrebni lijek za Ernesu Kunalić

Sandžak press 05.08.2017
Naša nogometna zvijezda Edin Džeko nastavio je sa svojim humanitarnim aktivnostima te je odlučio kupiti prijeko potrebni lijek za Ernesu Kunalić. Kapiten nogometne reprezentacije BiH i nogometaš Rome odlučio je izdvojiti sredstva i u Zagrebu kupiti… »

Predstavnici Dijaspore u posjeti institucijama u Sandžaku

Sandžak press 05.08.2017
Delegacija Zajednice Sandžačke Dijaspore – ZSD posjetila je Mešihat IZ-e u Srbiji, kao i ključne ustanove koje djeluju u okviru ove institucije. Članove ove delegacije na početku obilaska primio je direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović, gdje… »

Način odijevanja i siromaštvo u Novom Pazaru 1942. (Foto)

Sandžak press 05.08.2017
Fotografija koju je uslikao lični fotograf Adolfa Hitlera.. Novi Pazar, septembar 1942. godine.. Kako se živjelo u tom vaktu u Novom Pazaru, svjedoči i ova fotografija koju je uslikao lični fotograf Adolfa Hitlera, Heinrich Hoffmann boraveći u našoj… »