Izvor: SEEbiz arhiva vesti 05.08.2017

Ljajić: U Briselu smatraju da Hrvatska krši SSP

SEEbiz 05.08.2017
UŽICE - Prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika u Briselu, ne postoji niko u Briselu ko smatra da odluka Hrvatske da uvede dodatne mere na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije nije kršenje sporazuma o stabilizaciji i… »

Nedimović: Srbija uvela protumere Hrvatskoj

SEEbiz 05.08.2017
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je da Srbija, povodom uvećanih hrvatskih taksi za srpsku robu, sprovodi svoje mere u cilju zaštite države. "Dok ne promene svoju odluku o uvećanim nametima za srpsko voće i povrće, nema… »

OTP banka kupila Vojvođansku banku

SEEbiz 05.08.2017
BEOGRAD - Nacionalna banka Grčke (NBG) potpisala je danas sporazum sa OTP bankom Srbija (OBSr) o prodaji celokupnog vlasništva nad Vojvođanskom bankom i drugim poslovima Nacionalne banke Grčke u Srbiji. Kako navodi OTP banka Srbija, to je treće… »

Ulcinj: Turista 12% više nego lani

SEEbiz 05.08.2017
ULCINJ - Prema podacima Turističke organizacije, na ulcinjskoj rivijeri ovih dana boravi 42.000 prijavljenih gostiju. Kako se navodi, to je 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Najbolju popunjenost bilježe hoteli, kampovi i odmarališta… »

Trump odlazi na 17 dana u svoje golfersko odmaralište u New Jerseyju

SEEbiz 05.08.2017
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump u petak je otišao iz Washingtona i Bijele kuće na sedamnaestodnevni odmor koji će provesti u jednom od svojih luksuznih golferskih odmarališta kojih je vlasnik. Američki predsjednik je u 22.00 sata po… »

Što donosi porez na nekretnine?

SEEbiz 05.08.2017
ZAGREB - Što je bliži početak prve faze primjene poreza na nekretnine, to su sve snažniji glasovi protiv uvođenja tog poreza umjesto komunalne naknade. Tako je Stipe Petrina, načelnik Primoštena, ustvrdio kako je Gradsko vijeće jednoglasno… »

Provjerite je li vam lozinka bila hakirana

SEEbiz 05.08.2017
LONDON - Web stranica "Have I Been Pwned" već duže vrijeme nudi pretraživanje gotovo 4 milijarde e-mail adresa koje su bile kompromitirane, tj. koje su se našle u bazama podataka koje su hakeri u raznim neovlaštenim upadima u sustave uspjeli… »

Apollo i AIK banka jedini predali ponude za Gorenjsku banku

SEEbiz 05.08.2017
LJUBLJANA - Interes potencijalnih kupaca Gorenjsku banku značajno je splasnuo. Kako doznaje Delo, ponude su predali samo američki fond Apollo i srpska AIK banka u vlasništvu Miodraga Kostića. Iako su ranije pokazivali interes, ponude nisu predali… »

U EU lani proizvedeno 39 milijardi litara alkoholnog piva

SEEbiz 05.08.2017
LUXEMBOURG - U Europskoj uniji u prošloj je godini proizvedeno ukupno 39 milijardi litara alkoholnog piva, 400 milijuna litara više nego u 2015. godini, što bi značilo 76 litara po stanovniku, pokazalo je izvješće Eurostata objavljeno u petak… »

Sarajevo-osiguranje isplaćuje Bingu čak pet miliona KM

SEEbiz 05.08.2017
SARAJEVO - Sarajevo-osiguranje je počelo isplatu jedne od najvećih pojedinačnih šteta u poslijeratnom periodu - tuzlanskom Bingo za izgoreni objekat u Mostaru. - Iako se radi o vjerovatno i najvećoj pojedinačnoj šteti u poslijeratnom periodu… »