Izvor: Sputnik arhiva vesti 05.08.2017

Plenković ponovio: „Oluja“ sprečila još jednu Sebrenicu

Sputnik 05.08.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je danas u svečanom govoru na Kninskoj tvrđavi, povodom Dana pobede, da je vojno-policijska akcija hrvatskih snaga „Oluja“ bila veličanstvena za oslobađanje Hrvatske, a da je oslobađanjem Bihaća… »

Sarajevo otvara pitanje razgraničenja sa Hrvatskom?

Sputnik 05.08.2017
Spor oko gradnje Pelješkog mosta između Bosne i Hercegovine i Hrvatske ponovo će biti otvoren. U tom slučaju je moguća i međunarodna arbitraža poput one u slučaju morske granice u Savudrijskoj uvali sa Slovenijom, izjavio je predsednik Glavnog… »

Ivanić: Neće BiH skoro u NATO

Sputnik 05.08.2017
Mladen Ivanić, član predsedništva BiH, ne veruje da će Bosna i Hercegovina uskoro ući u NATO, niti da će biti promena Dejtonskog sporazuma, a geopolitičke poruke i nagoveštaje da budući procesi u regionu idu u tom pravcu smatra političkim… »

Projekat srpskog nacionalnog ujedinjenja je opravdan, logičan i politički fer

Sputnik 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da srpska nacionalna zajednica u svim republikama bivše SFRJ, osim Srbije, ima gotovo katastrofalnu poziciju, i poručio da Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom veku, imaju pravo na… »

Srbi su znali za „Oluju“, iznenadili su Hrvate brzim povlačenjem!?

Sputnik 05.08.2017
Penzionisani hrvatski general Mladen Markač, kojeg je u aprilu 2011. Haški tribunal prvo osudio na 18 godina zatvora zbog zločina nad srpskim stanovništvom u „Oluji“, a zatim 2012. oslobodio, ponovio je stare teze da je srpska strana znala da se… »

Srbi u Sarajevu govore tiho

Sputnik 05.08.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao vlasti u BiH pokušavaju da još više otežaju položaj Srba i naveo je da Srbi u Sarajevu govore tiho da su pripadnici srpskog naroda i da imaju strah. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio… »

Trgovinski rat sa Hrvatskom na pomolu?

Sputnik 05.08.2017
Prema neformalnim odgovorima od naših diplomatskih predstavnika u Briselu, ne postoji niko u Briselu ko smatra da odluka Hrvatske da uvede dodatne mere na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije nije kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju… »

Marko Milačić: „Oluja“ je u Crnoj Gori nastavljena, drugim sredstvima

Sputnik 05.08.2017
Lider političke grupe „Otpor beznađu“ Marko Milačić je na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao sastanku upriličenom povodom dana sećanja na stradale i prognane u „Oluji“, saopšteno je iz „Otpora beznađu“. Sastanku… »

Knin: Sedam privedenih zbog ustaškog „Za dom — spremni“

Sputnik 05.08.2017
U centru Knina, u kom se danas obeležava 22. godišnjica „Oluje“, policija ja privela grupu izgrednika koja je nekoliko puta uzvikivala ustaški pozdrav „Za dom — spremni“. Nešto pre 15 sati došla je grupa od sedam muškaraca u crnim… »

Indija preuzima kineske saveznike: Rusija i Iran na novom „Putu svile“

Sputnik 05.08.2017
Kao odgovor na kinesku inicijativu „Jedan pojas, jedan put“ sa namerom da se stvori novi ekonomski koridor i pojača uticaj Azije u svetskoj ekonomiji, Nju Delhi je lansirao alternativni projekat — saobraćajni koridor „Sever—jug“ čiji je… »