Izvor: Studio B arhiva vesti 05.08.2017

Banja Luka: venci za ubijene i nestale Srbe u „Oluji“

Studio B 05.08.2017
Kod spomenika stradalim Krajišnicima na Perduvovom groblju u Banjaluci položeni su venci za oko 2.000 poginulih i nestalih Srba u vojno-policijskoj akciji hrvatskih snaga „Oluja“. U akciji „Oluja“ sa svojih vekovnih ognjišta proterano je… »

Na Batrovcima i Horgošu čeka se oko dva sata

Studio B 05.08.2017
Na izlazu iz Srbije, putnička vozila na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš čekaju oko dva sata, podaci su Uprave granične policije. Pojačan je saobraćaj i na ostalim frekventnim prelazima, najviše na granici sa Makedonijom, na Preševu… »

Vulin: Srbija vodi mirovnu politiku, ali često nema sagovornika

Studio B 05.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da režim koji od „Oluje“ pokušava da napravi humanitarnu operaciju je ustaški režim koji ne može da se razume. Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da režim koji od „Oluje“ pokušava… »

Ivanić: „Nećemo mi skoro u NATO, veliki se tuku oko Balkana…“

Studio B 05.08.2017
Član predsedništva BiH Mladen Ivanić ne veruje da će Bosna i Hercegovina uskoro ući u NATO, niti da će biti promena Dejtonskog sporazuma. Geopolitičke poruke i nagoveštaje da budući procesi u regionu idu u tom pravcu smatra političkim… »

Beograd danas topliji od Majamija, Havane, Ibice…

Studio B 05.08.2017
Beograd je danas bio topliji od Atine, Ibice, Havane i Majamija, sudeći po najvišim najavljenim dnevnim temperaturama objavljenim na sajtu „Akuveder“. Kako prenosi „Blic“, prema podacima ovog poznatog meterološkog servisa, Beograd je sa… »

Apel za racionalnu upotrebu vode

Studio B 05.08.2017
Sistem vodosnabdevanja u Beogradu i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan, saopštili su iz preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija“, ali i pozvali građane prigradskih naselja na racionalno ponašanje, kako viši delovi tih… »

Oboren rekord u Beogradu,u Nišu i Ćupriji izmeren 41 stepen

Studio B 05.08.2017
Današnji dan je sa izmerenih 40 stepeni u Beogradu najtopliji 5. avgust u poslednjih 130 godina.U periodu između 16 i 17 sati izmereno je 40 stepeni čime je premašena prognozirana maksimalna temperatura za glavni grad. Prema merenjima u 22 sata… »

Tri udesa u Beogradu bez težih posledica

Studio B 05.08.2017
U Beogradu su se protekle noći dogodila tri saobraćajna udesa bez težih posledica, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. Na kružnom putu kod Bubanj potoka sinoć oko 19.00 prevrnuo se kamion, a vozač je zbrinut na mestu udesa. Dva muškarca i žena… »

Večeras delimično pomračenje Meseca

Studio B 05.08.2017
Danas u večernjim časovima iz Srbije će biti vidljivo delimično pomračenje Meseca, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“. Naime Mesec će izaći pomračen, u Beogradu u 19:46. Najviše će biti prekriven Zemljinom senkom… »

Udes kod petlje „Bubanj Potok“

Studio B 05.08.2017
Javno preduzeće „Putevi Srbije saopštilo je večeras da je na obilaznici oko Beograda, malo posle „Bubanj Potoka“ došlo do saobraćajne nesreće usled čega je na snazi obustava saobraćaja. Alternativni pravac za putnička motorna vozila je kroz… »