Politika arhiva vesti 05.08.2017

Predsednik Irana položio zakletvu

Novi magazin 05.08.2017
Predsednik Irana Hasan Rohani položio je danas zakletvu za svoj drugi mandat na otvorenoj sednici parlamenta. Rohani je rekao u obraćanju poslanicima i stranim zvaničnicima na svečanoj inauguraciji da će Iran nastaviti "put koegzistencije i… »

Đurić: Učinićemo sve da sprečimo ulazak Kosova u Interpol

Vesti online 05.08.2017
Srbija će učiniti sve da spreči članstvo Kosova u Interpolu, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ističući da iza zahteva Prištine za prijem u tu međunarodnu organizaciju stoje separatistički ciljevi i želja da se potvrdi… »

Vulin opleo po Hrvatima: "To je ustaški režim koji ne možete da razumete"

Pravda 05.08.2017
Srbija će nastaviti da vodi politiku mira, ali često nema sagovornika sa druge strane, rekao je ministar odbrane Aleksanadr Vulin. On je naveo da ne može da razume hrvatsku vladu koja kaže da je "Oluja" bila najveća i najznačajnija akcija u… »

Selaković: Deklaracija za opstanak Srba na jesen

Blic 04.08.2017
Generalni sekretar u kabinetu predsednika Republike Srbije Nikola Selaković najavio je večeras da će Srbija i Republika Srpska na jesen pripremiti deklaraciju o zajedničkom objedinjenom nacionalnom delovanju i definisanju nacionalnih minumuma i… »

Saobraćajci heroji: Spasili čoveka iz reke

Mondo 05.08.2017
Saobraćajni policajci stanice u Malom Crniću, spasli su 60-godišnjeg muškarca koji je traktorom upao u reku Vitovnicu. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Bratislav Milenković i Saša Marković došli su na mesto događaja odmah po prijavi da je u… »

I dalje bez nacionalne odbrambene strategije: Šta se krije iza najave o obaveznoj vojnoj obuci za žene do 50 godina?

Pravda 05.08.2017
Obuka prve pomoći i civilne zaštite ponovo bi od sledeće godine mogla da postane obavezna za sve građane bez obzira na pol. Ministarstvo odbrane do kraja godine doneće strategiju odbrane na osnovu koje će se konkretno znati da li će i na koji… »

Jandroković: Trebamo čuvati mir, slobodu i demokratiju

Beta 05.08.2017
Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas u Kninu kako se treba trajno sećati svih hrvatskih junaka i čestitati svima koji su organizovali vojno policijsku akciju "Oluja" 1995. On je rekao i da se treba setiti prvog hrvatskog… »

Zapad "zbrisao" SFRJ sa svetske političke mape

Vesti online 05.08.2017
Nesporna je činjenica da su Amerika i zapadne zemlje ne samo projektovale nove granice na Balkanu, nego i brisale postojeće, kaže bivši šef jugoslovenske diplomatije Vladislav Jovanović. On je istakao da je to bio slučaj sa SFRJ, koja je nestala sa… »

Ministar policije ismejao žrtve oluje: Stefanović držao sveću i umirao od smeha na pomenu!

Kurir 05.08.2017
Umesto da pognute glave oda počast stradalima u jednoj od najvećih tragedija u novijoj istoriji, ministar policije je tokom državne komemorativne svečanosti dao sebi oduška, pa se čak i šalio i smejao sa svećom u rukama! Na centralnoj… »

Državna sekretarka policije odavala tajne mafiji: Biljana Popović Ivković Čumetu prenosila strogo poverljive informacije iz…

Kurir 05.08.2017
Biljana Popović Ivković, državna sekretarka policije i najbliža saradnica ministra Nebojše Stefanovića, odavala je tajne iz Direkcije MUP i kabineta premijera šefu surčinske mafije Ljubiši Buhi Čumetu preko svog supruga Branislava Ivkovića! Ove… »