Putovanja arhiva vesti 05.08.2017

Zadivljujući prizor: Granica između dva okeana kao na mapi

B92 05.08.2017
Na mestu gde se susreću Tihi i Atlantski okean, kod Rta Horn, načinjen je impresivan video-snimak sa jednog turističkog broda na kojem je granica između dva okeana jasno vidljiva - kao na geografskoj karti, ostavljajući utisak da njihove vode ne mogu… »

Crna Gora posećenija nego 2016: Najbrojniji Srbi i Rusi

B92 05.08.2017
U Crnoj Gori trenutno boravi više od 190.000 turista, što je 10 odsto više nego prošle godine u istom periodu, podaci su Ministarstva turizma. U ministarstvu i Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) rekli su da su najbrojniji turisti iz Rusije i… »

Evo gde se najviše koriste vaučeri za putovanja

Mondo 05.08.2017
Do sada je podeljeno 77.000 vaučera za odmor u Srbiji, a evo gde ih građani najčešće koriste. Foto: MONDO/N. Petrović Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da Zlatibor beleži neverovatan rast broja potrošenih… »

Gijon i čari Asturias regije u Španiji (Costa Verde)

Putuj sigurno 05.08.2017
Kada neko spomene letovanje u Španiji prva asocijacija su uglavnom Tenerifi, Kanarska ostrva, Majorka, Kosta Brava ili popularni Ljoret de Mar, a malo ko pomisli na sever Španije. Upravo tu, na severu zemlje, u obilju zelenila i prirodnih bogatstava… »

Ova država je "nova najopasnija evropska zona" za turiste

B92 05.08.2017
Španski pokret protiv najezde turista dostigao je svoju tačku ključanja, piše portal news.com.au. Idilične plaže, veličanstvena arhitektura, bogat noćni život i živopisna kultura samo su neki od aduta kojima Španija svake godine privuče… »

Pilot osuđen na godinu dana zatvora, leteo drogiran

B92 05.08.2017
Jedan francuski pilot uslovno je osuđen na godinu dana zatvora pošto je priznao da je imao problema prilikom sletanja na aerodrom u Parizu, jer je uzeo ekstazi. Britanski list Telegraf (Telegraph) navodi da je sud u Kreteju tom čoveku juče zabranio da… »

Raspust na "veseloj livadi" Rudnika

Večernje novosti 05.08.2017
Planinski odmor, nedaleko od Beograda, idealan za porodice sa decom. Celodnevni izlet sa hranom 2.400 dinara. ZA porodice sa decom koje žele da pobegnu iz grada zbog vrućine, najbolji izlaz je odlazak u planinu. A jedna od najbližih Beogradu je Rudnik… »

Ovako Severna Koreja zove američke turiste

BizLife 05.08.2017
Foto: screenshot Portparol ministra spoljnih poslova Severne Koreje pozvao je sve američke građane, ukoilko žele, da posete tu zemlju, poručivši da strani turisti nemaju razlog da strahuju za bezbednost dok su u njihovoj zemlji. „Ne postoji bilo… »

Novi trend: Staycation – turista u svom gradu

B92 05.08.2017
Niste na moru? Ne brinite, odmor kod kuće je totalno in. Onima koji su na ovim vrućinama primorani da ostanu u gradu čak i u vreme dugo očekivanog godišnjeg odmora, sigurno nije baš sjajno. Neki verovatno, gledajući morske fotografije svojih… »

Let iz pakla: "Gore od najstrašnijeg rolerkostera na svetu"

Vesti online 05.08.2017
Putnici na letu Rajan era doživeli su pravi pakao kada je avion upao u oluju. Turbulencije su bile toliko jake da su ljudi povraćali i onesvešćivali se dok su munje sevuckale samo 50 metara od njihovog aviona na letu od Ibice do Stansteda u Londonu… »