Regioni arhiva vesti 05.08.2017

Održan 10. festival "fića" u Jagodini

Večernje novosti 05.08.2017
U Jagodini je danas održan 10. "Festival fića", na kome je učestovalo oko 70 ovih vozila, koja su obelezila auto industriji Srbije i Jugoslavije u prošlom veku. U Jagodini je danas održan 10. "Festival fića", na kome je učestvovalo oko 70 ovih… »

Radnici "Karneksa" stupaju u generalni štrajk, traže veće plate

Radio 021 05.08.2017
Sindikat "Nezavisnost" i Samostalni sindikat u Industriji mesa "Karneks" u Vrbasu, koja zapošljava oko hiljadu radnika, doneli su odluku o stupanju u generalni štrajk. Prema rečima Milojice Živkovića, glavnog poverenika sindikata "Nezavisnost" i… »

Visoke temperature do četvrtka, danas i sutra do 42 stepena

Glas Zapadne Srbije 05.08.2017
Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će danas i sutra biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42°C. Tople će biti i noći, u većini krajeva tropske, najniža temperatura iznad 20°C. Početkom naredne sedmice osveženje… »

Likovni ‘’tour de Serbia’’ u gradu ćilima

Jugmedia 05.08.2017
‘’Likovni umetnici – akademici’’, naziv je izložbe radova najpoznatijih srpskih likovnih umetnika – akademika iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti koja je otvorio lično predsednik SANU prof. dr Vladimir Kostić u Galeriji… »

Pakleni dan i za Hitnu pomoć!

Jugmedia 05.08.2017
Imamo katastrofalan dan, bilo je dosta kolapsa na ulicama usled visoke temperature, poziv od hroničnih bolesnika, najviše onih koji imaju kardiovaskularne i opstruktivne bolesti, kaže za Jugmediu lekar Hitne pomoći Doma zdravlja u Leskovcu Saša… »

Sirene za prestanak opasnosti: 60 sekundi jeze kao podsetnik na "Oluju"

InfoKG 05.08.2017
Emitovanjem zvučnog signala „prestanak opasnosti“ u trajanju od 60 sekundi, danas u podne, obeležen je Dan sećanja na stradanje i progon Srba u akciji hrvatske vojske “Oluja” na teritoriji cele Srbije, pa tako i u Kragujevcu. U Srbiji se 4. i… »

Uskoro stotinak novih tabli sa nazivima ulica

iKragujevac 05.08.2017
Sve odluke Skupštine grada Kragujevca o promeni ili utvrđivanju naziva ulica od 2012. godine konačno će biti realizovane postavljanjem tabli sa njihovim nazivima. U Stragarima, kako ističu u Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove, iako… »

Pomozimo slobodanu! Mladić iz Bujanovca oboleo od tumora na mozgu, za operaciju potrebno 8.000 evra

Blic 05.08.2017
U opštini Bujanovac pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja finansijske pomoći za lečenje Slobodana Aleksića(27) iz Lopardinca, koji je posle pet godina ponovo oboleo od tumora na mozgu. Za operaciju pacijenta iz okoline Bujanovca na kliinici… »

Protest ribolovaca za spas Južne Morave

OK radio 05.08.2017
Ribolovačka udruženja iz Niša i okoline, ljubitelji reka i prirode oranizuju protest, zakazan za nedelju 6. avgusta u 18 sati, kod Mramorskog mosta na Južnoj Moravi u blizini Niša. Kako najavljuju, protest je organizovan zbog nekontrolisanog… »

Havarije na trafostanicama, delovi grada bez struje

Ritam grada Kg 05.08.2017
U pojedinim delovima Kragujevca danas tokom pre podneva došlo je do nestanka električne energije. Razlog je havarija na visokonaponskoj trafstanici u Ilićevu. Za sada nema informacija o uzrocima kvara, a prema navodima stanovnika naselja u kome se… »