Vojvodina arhiva vesti 05.08.2017

Veoma toplo, do 42 stepena, u nedelju moguće nepogode

N1 Info 05.08.2017
U Srbiji će danas i sustra biti veoma toplo s maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a od ponedeljka se očekuje kratko osveženje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Na snazi je i dalje upozorenje na visoke temperature, a u… »

Kolaps na Batrovcima i Horgošu

RTV 05.08.2017
BATROVCI,HORGOŠ - Na graničnim prelazima i večeras se nastavljaju višesatna čekanja, na Batrovcima iz Hrvatske preko četiri sata, dok su kilometarske kolone i na Horgošu. Kako javlja B92, na graničnom prelazu Reske-Horgošš na ulazu u Srbiju je… »

Slovaci obeležavaju praznik, otvorena izlozba nošnji

Dnevnik 05.08.2017
BAČKI PETROVAC: Slovaci u Srbiji obelezavaju nacionalni praznik u našoj zemlji, Slovačke narodne svečanosti, a tim povodom danas je u Galeriji Zuzke Medveđove u Bačkom Petrovcu otvorena izložba fotografija "Slovačka lepota u narodnoj nošnji"… »

Godišnjica Velike bitke kod Petrovaradina

RTV 05.08.2017
NOVI SAD - Polaganjem venaca na spomeniku palim ratnicima Velike bitke kod Petrovaradina, obeležena je 301. godišnjica jednog od najznačajnijih ratnih okršaja u istoriji Evrope, kada je vojska Austrijske carevine pobedila Osmansku, čime su razbijene… »

Održana 8. regata Majke Angeline

RTV 05.08.2017
PEĆINCI - Vrelo avgustovsko sunce izmamilo je danas brojne regataše na reku Savu u Kupinovu, na plovidbu po obodu Specijalnog rezervata prirode Obedska bara. Pedesetak plovila isplovilo je jutros sa Plandišta na 25 kilometara dugo putovanje Savom na 8… »

Noćno kupanje do jedan sat iza ponoći na otvorenom bazenu Spensa

Dnevnik 05.08.2017
Zbog visokih temperatura JP ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ donelo je odluku da produži smene za noćno kupanje na otvorenom bazenu. Umesto do 23 časa, Novosađani će od večeras, pa dok traju visoke temperature otvoreni bazen moći da… »

U podne sirene i crkvena zvona za žrtve "Oluje"

Subotica.com 05.08.2017
U Srbiji će se danas u podne oglasiti sirene povodom obeležаvаnjа Dаnа sećаnjа nа strаdаnje i progon Srbа u hrvatskoj oružаnoj аkciji "Olujа", saopštio je MUP. Kako se navodi povodom 22. godišnjice od "Oluje" u 12 časova će biti… »

Razgovarali smo sa Čvarkovim, Boškićem i Torbicom pred nastup na Letnjoj pozornici

Subotica.com 05.08.2017
Predstava „Državni posao – Uživo sa televizorom“ sinoć je izvedena na prepunoj Letnjoj pozornici na Paliću. Više od osam stotina Subotičana svih generacija oko dva sata se do suza smejalo dogodovštinama Đorđa Čvarkova (Dimitrije Banjac)… »

Fudbalski meč Spartaka i Partizana pomeren na 19 časova

Subotica.com 05.08.2017
Fudbalski savez Srbije i Zajednica superligaša našli su kompromisno rešenje. Meč između Spartaka i Partizana igraće se nedelju od 19 časova. Kako saznajemo fudbalski meč 3. kola Superlige Srbije između Spartaka i Partizana igraće se sutra… »

Pavićević: Uslovi za fudbal biće teški, ali isti za sve

Subotica.com 05.08.2017
Do kraja ove nedelje na snazi će biti crveni meteoalarm što je dodatni poziv na oprez za sve koji će tog dana boraviti na stadionu. Meč se igra u nedelju od 19 časova, a obe ekipe su najavile napad na tri boda. Mnoge ljubitelje fudbala u Subotici… »