Đurić: Pustiti uhapšene državljane Rusije i Srbije

Beta 09.08.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je zatražio da hitno bude puštena grupa ruskih i srpskih državljana koji su uhapšeni kod Podujeva zbog ilegalnog prelaska administrativne linije između Kosova i Srbije.

"Najoštrije osuđujem tretman kojem je, samovoljom pokrajinske policije i pravosuđa, izložena grupa građana Srbije i Rusije, privedena u blizini administrativne linije prilikom posete Kosovu i Metohiji, kao i pokušaje političke zloupotrebe ovog slučaja" naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Policija Kosova saopštila je danas da je grupi od šest ruskih i pet srpskih državljana određeno zadržavanje od 48 časova i da će o daljem postupku odlučiti nadležno tužilaštvo posle saslušanja.

Đurić je rekao da se njihovo oslobađanje namerno odlaže pod izgovorom da sud ima previše posla da bi se bavio njihovim slučajem.

"Naglašavam da je među privedenima jedna trudnica i jedna maloletna osoba, što ovo sasvim nepotrebno traumatizovanje srpskih i ruskih državljana čini još nečovečnijim", rekao je Đurić.

On je dodao da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju posredstvom oficira za vezu i u saradnji s ruskom diplomatsko-konzularnom mrežom pružila privedenima neophodnu pravnu pomoć.

(Beta, 08.09.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Hronika, najnovije vesti »