Društvo arhiva vesti 09.08.2017

RHMZ upozorava: Tropske noći pred nama, najtopliji ZR i VA

B92 09.08.2017
U Srbiji će do petka biti veoma toplo, s maksimalnom temperaturom oko 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći s minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni. Na to je upozorio RHMZ. Na području Beograda do petka će maksimalna temperatura biti oko 39, a… »

Prve kazne roditeljima koji su odbili da vakcinišu decu

RTS 09.08.2017
U Beogradu su izrečene tri, a u Kragujevcu jedna kazna roditeljima koji nisu vakcinisali decu. Obuhvat vakcinacijom posebno je opao za MMR vakcinu. Vakcinacija je u Srbiji obavezna po zakonu o Zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je usvojen… »

Autističnom dečaku nije bilo dozvoljeno da uđe u avion

RTS 09.08.2017
Dečaku s autizmom, jedanaestogodišnjem Vidu Antiću, nije bilo dozvoljeno da se u nedelju, 6. avgusta, ukrca u avion kompanije "Er Srbija" do Tivta, "da ne bi uznemirio ostale putnike", tvrdi njegov otac, istoričar Čedomir Antić. Antić je Večernjim… »

Šabić pokrenuo postupak nadzora, Ministarstvo objavilo Sporazum o saradnji sa MUP -om

Blic 09.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je pokrenuo postupak nadozora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstavima državne uprave i lokalne samouprave i unutrašnjih… »

Da li će ova mera sprečiti nasilje u Centrima za socijalni rad?

Pravda 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova… »

Sokoj angažuje špansku firmu za monitoring

Blic 09.08.2017
Na poslednjoj skupštini Sokoja - organizacije za zaštitu autorskih prava kompozitora, tekstopisaca i aranžera muzike, otkriven je podatak da se uveliko radi na angažovanju jedne velike španske kompanije za monitoring BMAT. Ova kompanija elektronski… »

Lekari mogu da prijave nasilje onlajn

RTS 09.08.2017
Na internet stranici Lekarske komore Srbije, lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju, od danas to mogu prijaviti putem onlajn prijave. Komora je u saopštenju navela da je uvela onlajn prijavu nasilja jer se zalaže… »

Najčešća greška u medijskim konkursima što nema minimalnog iznosa

EurActiv 09.08.2017
Najčešća nepravilnost konkursa lokalnih samouprava za sufinansiranje medijskih sadržaja jeste ta što nisu određeni najviši i najniži iznos koji se može dodeliti po projektu, pokazuju podaci kojima raspolaže Udruženje novinara Srbije (UNS)… »

U čast herojima: Spremaju se spomenice za momke sa Košara!

Pravda 09.08.2017
Kancelarija ordena Predsedništva Srbije radi na pripremi procedure za dodelu državnih spomenica u čast heroja bitke na Košarama. Razmatra se i mogućnost da slično priznanje dobiju svi učesnici velikih i najtežih bitaka na Kosovu i Metohiji tokom… »

Dodatno razumevanje za decu sa autizmom

RTS 09.08.2017
Posle odluke "Er Srbije" da jedanaestogodišnjem autističnom dečaku ne dozvoli ulazak u avion, reagovala je poverenica za zaštitu ravnopravnosti. Ističe da je diskriminacija na osnovu zdravstvenog stanja Ustavom i zakonom zabranjena i poručuje da… »