Izvor: BizLife arhiva vesti 09.08.2017

Izrečene prve kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu

BizLife 09.08.2017
Foto: Pixabay Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10… »

Pašalić „menja iskaz“: Slučaj „Savamala“ nije ad akta

BizLife 09.08.2017
Foto: Youtube/Printscreen Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je danas da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad akta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj „previše politizovan“… »

Dizni pokreće svoj striming i raskida sa Netfliksom

BizLife 09.08.2017
Foto: screenshot Producentska kuća Dizni (Disney) odlučila je da okonča ugovor o partnerstvu s Netfliksom (Netflix), pošto pokreće svoj striming servis kako bi se bolje prilagodila željama svojih korisnika. Inicijativa je deo nove strategije Diznija… »

Vulin: Svet vrlo raspoložen za srpsko oružje

BizLife 09.08.2017
Foto: MOD Ukupna vrednost izvoznih ugovora Odbrambene industrije Srbije iznosi 754 miliona dolara, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i najavio da će izvoz ove godine biti povećan za 20 odsto. Vulin je, prilikom posete valjevskoj fabrici… »

Tužba protiv Er Srbije i aerodroma: Nisu pustili autističnog dečaka u avion

BizLife 09.08.2017
Foto: Beta Jedanaestogodišnjem dečaku obolelom od autizma, prošle nedelje nije dozvoljeno da leti avionom Er Srbije, jer su supervizorka aerodroma, lekar i menadžerka leta procenili da bi njegovo plakanje moglo da uznemiri ostale putnike. Otac… »

Borba za turiste: Katar ukinuo vize za 80 zemalja

BizLife 09.08.2017
Foto: Pixabay Katar je objavio da je ukinuo vize za državljane 80 zemalja u cilju stimulisanja turizma i aviosaobraćaja, a odluka stupa na snagu odmah. Od danas će građani država kojima je Katar odobrio bezvizni režim biti potreban samo pasoš da bi… »

Rekordna zarada kineskog akcionog filma (video)

BizLife 09.08.2017
Foto: screenshot Kineski akcioni film „Wolf Warrior 2“, inspirisan evakuacijom civila iz Libije i Jemena, postao je najgledaniji domaći film u kineskim bioskopima. Film je do sada zaradio 3,4 miliona juana (507 miliona dolara) i po zaradi je… »

Investicioni fond kupuje 85 posto Telenor banke

BizLife 09.08.2017
Foto: Telenor banka Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Styxx Capital koja će, prema ugovoru, kupiti 85 posto udela u Telenor banci. „Strateško partnerstvo predstavlja sledeći korak u razvoju… »

Nova italijanska investicija u Zrenjaninu

BizLife 09.08.2017
Foto: Zrenjanin Italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za autoindistriju GLM Group zakupila je proizvodni prostor kompanije Minel u Zrenjaninu, u koji namerava da uloži oko 3,5 miliona evra i zaposli 150 ljudi. Ugovor o zakupu prostora… »

Izjava dana: Batalite jastuke

BizLife 09.08.2017
Foto: BetaAP/Darko Vojinović Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na krilima optimizma zbog otvaranja švedske kompanije „Ikea“ u Beogradu, napisao je autorski tekst koji je objavljen na sajtu lista „ Alo„. Ocenio je da od „Ikee“ i njenog… »