Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 09.08.2017

Ponovo tropski dani i noći: Prošlo zahlađenje, već danas do 40 stepeni

Blic 09.08.2017
Od danas pa do petka u Srbiji će biti vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni, upozorio je danas RHMZ. U četvrtak i petak sunčano i vrlo… »

Za nevakcinisanje dece pale prve kazne!

Blic 09.08.2017
Prve novčane kazne za nesavesne roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u glavnom gradu gde je samo 65,2 odsto mališana zaštićeno od ovih bolesti. Iako do aprila nije bilo nijedne novčane… »

Šabić pokrenuo postupak nadzora, Ministarstvo objavilo Sporazum o saradnji sa MUP -om

Blic 09.08.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je danas da je pokrenuo postupak nadozora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u ministarstavima državne uprave i lokalne samouprave i unutrašnjih… »

Panik tasteri u centrima za socijalni rad i domovima zdravlja

Blic 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova… »

Sokoj angažuje špansku firmu za monitoring

Blic 09.08.2017
Na poslednjoj skupštini Sokoja - organizacije za zaštitu autorskih prava kompozitora, tekstopisaca i aranžera muzike, otkriven je podatak da se uveliko radi na angažovanju jedne velike španske kompanije za monitoring BMAT. Ova kompanija elektronski… »

AMSS: Zadržavanja na graničnim prelazima do 30 minuta

Blic 09.08.2017
Na glavnim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj se odvija bez vanrednih zastoja i prekida, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS). Putnička vozila na graničnim prelazima čekaju do 30 minuta dok kamioni na prelazima Sremska Rača prema Bosni… »

Kuće, stanovi, njive, automobili: Ko je "najbogatiji", a ko "najsiromašniji" ministar u vladi Ane Brnabić

Blic 09.08.2017
“Najbogatiji” ministar u srpskoj vladi je ministar bez portfelja Nenad Popović, ako je suditi po nekretninama, vozilima i privatnim firmama koje poseduje, dok je “najsiromašniji” ministar kulture Vladan Vukosavljević koji, osim mesečne plate… »

Miloševićevom, do dražine ulice: Večite istorijske polemike podeljenog srpskog društva

Blic 09.08.2017
Pred komisiju za određivanje naziva delova mesta, ulica i trgova grada Valjeva, ponovo je stigao zahtev da jedna ulica u tom mestu ponese ime četničkog vođe iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića. Upornost podnosilaca inicijative iz Valjeva… »

Srbija na dva fronta: Naša vojska opet vežba i sa NATO i sa Rusijom, ali da li će moći tako u nedogled

Blic 09.08.2017
Politika vojne neutralnosti Srbije ponovo je na delu. Dok pešadijski bataljon učestvuje na NATO vojnoj vežbi "Platinum Lion 17.2" u Bugarskoj, kopneni vod premijerno ima bojevo gađanje sa ruskim oružanim snagama u Lenjingradskoj oblasti. Na poligonu… »

Sipao surutku u reku: Uhapšen vlasnik mlekare zbog pomora ribe kod Mionice

Blic 09.08.2017
Zbog pomora ribe u reci Ribnici policija je uhapsila vlasnika jedne mlekare, a Agencija za zaštitu životne sredine uzela je uzorke vode iz reke. Voda u Ribnici i to u delu koji protiče kroz samu varošicu postala je crna, a građani i ribolovci su… »