Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 09.08.2017

"Pregovaramo po ceo dan": Ljajić: Rešenje za hrvatske takse danas ili sutra

Blic 09.08.2017
Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić izjavio je da danas ili najkasnije sutra od Hrvatske očekuje predlog novog pravilnika o naknadama za kotrole uvoza voća i povrća koji će biti značajnije izmenjen. - Očekujemo da se ovaj problem reši što pre… »

Ministarstvo: Srbija ne uvozi jaja iz Holandije

Blic 09.08.2017
Srbija nije uvozila jaja iz Holandije, tako da građani na moraju da brinu, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Holandske vlasti objavile su krajem jula da su zatvorile farme nakon što su u jajima pronašli visoke… »

Evro sutra 120,17 dinara

Blic 09.08.2017
Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,2 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs će iznositi 120,1784 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će biti na istom nivou prema evru kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti… »

Poreska uprava: Za sedam meseci ove godine naplaćeno 7,8 odsto više javnih prihoda

Blic 09.08.2017
Poreska uprava Srbije je u prvih sedam meseci 2017. godine naplatila 7,8 odsto javnih prihoda više nego u istom periodu prethodne godine, saopštila je danas ta služba. Od ukupnog iznosa naplate javnih prihoda u Srbiji od 1.115,8 milijardi dinara… »

Popović u Nišu: Start ap centar do septembra

Blic 09.08.2017
Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je danas nenajavljeno obišao… »

Plaćamo najjeftiniju struju: Kilovat-čas u Srbiji pet puta jeftiniji nego u Danskoj

Blic 09.08.2017
Domaćinstva u Srbiji imaju najnižu cenu električne energije u Evropi. Struja ne samo da je jeftinija u poređenju sa razvijenim evropskim državama, već je njena cena najpovoljnija i u odnosu na zemlje u regionu. Građani Srbije imaju pet puta jeftiju… »

Počeo da radi punjač za elekrične automobile kod Bubanj potoka

Blic 09.08.2017
Na prostoru nekadašnje naplatne stanice kod Bubanj potoka, na auto-putu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, pušten je u rad uređaj za punjenje električnih automobila, saopštili su danas "Putevi Srbije". Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i… »

"Ušao je kao šerif i počeo da puca": Hrvatski poljoprivrednici okrivili njega za trgovinski rat na Balkanu

Blic 09.08.2017
Hrvatsko udruženje pljoprivrednika žestoko je danas kritikovalo ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića zbog povećanih taksi na uvoz voća i povrća iz trećih zemalja, što je izazvalo svojevrsni trgovinski rat sa susednim zemljama. Tihomir Jaić… »

Ljajić: Uprkos sušši verujem da će biti kukuruza za izvoz

Blic 09.08.2017
Suša je uticala na pad prinosa poljoprivrednih kultura, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ali veruje da će uprkos lošim prinosima biti kukuruza i pšenice za izvoz. On je naglasio da je rano govoriti kolika je šteta od… »

Otvorena robna kuća Ikea: Vučić: To je put promene i tržišnog duha koji smo hteli da razvijamo od '90-ih godina

Blic 09.08.2017
Robna kuća Ikea "Beograd Istok", kod Bubanj Potoka, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao pred otvaranja Ikee, da je uzbuđen što posle 25 godina otvara robnu kuću švedskog… »