Izvor: Blic/Kultura arhiva vesti 09.08.2017

U belgijskom Lekeu otvorena nacionalna izložba srpske savremene umetnosti

Blic 09.08.2017
Tokom ovog leta, u belgijskom gradu Lekeu kod Diksmuidea, na krajnjem severu Belgije, u Galeriji Sabine van Paemel, održava se izložba srpskih likovnih stvaraoca pod nazivom "Serbia Meets Belgium". Devetnaestoro naših eminentnih slikara i vajara… »

10: pisaca čije se knjige najviše kradu

Blic 09.08.2017
Pablišer vikli, esnafski list za izdavače i knjigu uopšte u Americi, došao je na ideju da istraži koji se pisci nalaze na listi autora najčešće kradenih knjiga u knjižarama SAD-a i dobio zanimljive odgovore da su to vrhunski autori, a prvo mesto… »

Vodimo vas na premijeru "Mračne kule"

Blic 09.08.2017
Filmovi snimljeni po knjigama Stivena Kinga po pravilu su zagarantovani hitovi u bioskopima. Setimo se samo „Bekstva iz Šošenka”, „Mizeri”, „Isijavanja”... Ništa manje se ne očekuje ni od "Mračne kule", nove ekranizacije u kojoj glavne… »

El Faning i Selena Gomez zvezde novog filma Vudija Alena

Blic 09.08.2017
Samo što je završio snimanje filma "Wonder Wheel", Vudi Alen je spreman za sledeći. Upravo je objavio da će u njemu igrati El Faning (19), Selena Gomez (25) i Timoti Šalame (21). Vudi Alen će svoj novi film, za sada bez naslova i zapleta, početi da… »

Glumac Erl Kameron napunio 100 godina: Tek sada se ne okrećem za zgodnim devojkama

Blic 09.08.2017
U Hotelu Holidej In blizu njegove kuće u Vorikširu, uveliko teku pripreme za veliku rođendansku žurku Erla Kamerona, koju će napraviti krajem nedelje. Razloga za slavlje ima na pretek. U intervjuu za "Gardijan", Kameron je rekao da je trebalo da… »

Uskoro stiže mračnija verzija "Gordosti i predrasude"

Blic 09.08.2017
Dvadeset pet godina pošto je Kolin Fert zaludeo žene izašavši iz jezera sa mokrom košuljom kao mister Darsi, u najpoznatijoj i najboljojoj adaptaciji "Gordosti i predrasude" Džejn Ostin, producenti hit kostimiranih serija, "Poldark" i "Viktorija"… »

Karikature Gorana Šćekića u centru Vrnjačke Banje

Blic 09.08.2017
Na Promenadi u Vrnjačkoj Banji, ispred hotela „Park“, predstavljena je izložba karikatura Gorana Šćekića. Karikature su sa tematikom političkog života Crne Gore, i privlače veliku pažnju prolaznika. Goran Šćekić je karikaturista, strip… »

Kineski akcioni film "Wolf Warrior 2" obara sve rekorde u domovini

Blic 09.08.2017
Kineski akcioni film "Wolf Warrior 2", inspirisan evakuacijom civila iz Libije i Jemena, postao je najgledaniji domaći film u kineskim bioskopima. Film je do danas zaradio 3,4 miliona juana (507 miliona dolara) i po zaradi je prestigao kinesku… »

Preminula kantri legenda Glen Kembel

Blic 09.08.2017
Muzičar Glen Kembel, pevač i tekstopisac sa bogatom karijerom od šest decenija, preminuo je juče u 82. godini nakon što je šest godina živeo sa Alchajmerom. "Sa tugom u srcu objavljujemo odlazak našeg voljenog supruga, oca, deke i legendarnog… »

Hakeri traže milione dolara od HBO, ukrali brojeve telefona glumaca iz "Igre prestola"

Blic 09.08.2017
Hakeri traže više miliona dolara na ime otkupa od kablovske mreže HBO, preteći da će otkriti poverljiva dokumenta koja su ukrali od američke kompanije. U poruci šefu HBO-a Ričardu Pleperu, koju je objavio sajt Mahsable, hakerska grupa je navela da… »