Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 09.08.2017

Analitičari i mediji: Prišština u sve dubljoj političkoj krizi

Blic 09.08.2017
Neizvesnost da li će i kada konstitutivna sednica kosovskog parlamenta biti okončana, odugovlačenje sa izborom predsednika i neodustajanje velike, tzv. ratne koalicije od kandidature Kadrija Veseljija za tu funkciju vodi prištinske institucije u sve… »

Vulin: U Srbiji neće biti NATO vežbe, to je regionalna inicijativa

Blic 09.08.2017
Vežba "REGEX 2018" planirana za iduću godinu, u kojoj Srbija učestvuje sa NATO, jeste komandno-štabna vežba, koja se i ranije održavala na prostoru naše zemlje i nije NATO vežba već regionalna inicijativa, izjavio je danas ministar odbrane… »

Pašalić: Slučaj Savamala previše politizovan

Blic 09.08.2017
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je danas da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad akta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan". Pašalić je gostujući na Radio… »

Tužilaštvo za zločine OVK podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja

Blic 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše Olobodilačke vojske Kosova (OVK) biće Daut Haradinaj, brat mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja. Pozivajući se na pouzdane izvore, " Sputnjik" navodi da bi, osim za zločine koje… »

Zukorlić: Uključivanje RS u dijalog o Kosovu vodi u raspakivanje celog regiona

Blic 09.08.2017
Vrlo me zanima dijalog o Kosovu, i pozdravljam tu inicijativu. Smatram da bi u taj dijalog trebalo da se uključe sve strukture, svi predstavnici institucija i istaknuti građani, kao i Bošnjaci, kaže poslanik i predsednik Bošnjačke demokratske… »

Vučić i Tanin: Važan unutrašnji dijalog o Kosovu

Blic 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta. Na toj sednici biće… »

Ko je sve bio na tajnom sastanku opozicije, šta je dogovoreno, a oko čega su nastale nesuglasice

Blic 09.08.2017
Sastanak četvorice opozicionih lidera povodom saradnje i zajedničkog nastupa na beogradskim izborima održan je juče, nezvanično saznaje „Blic”. Kako nam je potvrđeno iz više izvora, o strategiji i nastupu na tim izborima juče su razgovarali… »

Premijer Crne Gore: Odnosi sa Srbijom najbolji u poslednjih 20 godina

Blic 09.08.2017
Premijer Crne Gore Duško Marković ocenio je da su odnosi Podgorice i Beograda "najbolji u poslednjih 20 godina" i da dve zemlje predstavljaju primer kako je konstruktivna saradnja moguća i posle nerazumevanja u prošlosti. U intervjuu za "Novi… »

Premijerka uputila saučešće povodom zemljotresa u Kini

Blic 09.08.2017
Premijerka Anа Brnаbić uputilа je telegrаm sаučešćа premijeru Kine Li Kećаngu, povodom rаzornog zemljotresа koji je pogodio kinesku provinciju Sečuаn, saopštila je danas Vlada Srbije. "Veomа nаs je potreslа vest dа je u velikom… »

Jak Vučić: - slabo Kosovo Nemačka ambasadorka u Prištini: Ne vidim kako dijalog može da se nastavi

Blic 09.08.2017
Dijalog između Beograda i Prištine u zastoju je godinu dana i ne vidimo u ovom trenutku kako bi on mogao da bude nastavljen - kaže i intervjuu za "Dojče vele" (DW) nemačka ambasadorka u Prištini Angelika Fits. - Postoje brojni dogovori koji se ne… »