Izvor: Dojče vele arhiva vesti 09.08.2017

EU želi da posreduje u trgovinskom sporu

Dojče vele 09.08.2017
Da li Hrvatska povećanjem taksi za fitosanitarnu kontrolu voća i povrća krši sporazume o stabilizaciji i pridruživanju EU i zemalja Zapadnog Balkana? EU razmatra to pitanje i poziva strane u sporu na uzdržanost. Portparol Evropske komisije potvrdio… »

Istraga o napadu na vojnike

Dojče vele 09.08.2017
Antiteroristički odsek pariskog tužilaštva otvorio je istragu o napadu na vojnike u blizini Pariza. Istraga se vodi za „pokušaj ubistva ovlašćenih lica i moguće veze s nekim terorističkim i kriminalnim udruživanjem“. Šest francuskih vojnika… »

Nepouzdana kontrola hrane u EU

Dojče vele 09.08.2017
Usred vrelog leta, u vreme kada se u Holandiji muče da sastave novu vladu, a u Nemačkoj traje izborna kampanja, skandal sa jajima iznosi na videlo sve više novih činjenica. I pitanja…. Skandal sa jajima kontaminiranim fipronilom zahvatio je u… »

„Radikali u duši“ i „opozicija bez politike“

Dojče vele 09.08.2017
Kakav je to dijalog o Kosovu i ima li u Srbiji dijaloga uopšte? Kakvi su odnosi sa EU? Može li opozicija da pobedi Vučića? O tome za DW debatuju narodni poslanici Marinika Tepić (Nova) i Vladimir Đukanović (SNS). DW: Gospođo Tepić, kada ste… »

Laži koje štite režim u Beogradu

Dojče vele 09.08.2017
Nemačka štampa piše o lošoj situaciji „glajhšaltovanih“ medija u Srbiji na primeru poslednjih ubistava ispred centara za socijalni rad u Beogradu. A tu je i tekst o „reklami“ za UČK na asfaltu jedne nemačke varošice. List Tagescajtung… »

Više novca za Bundesver?

Dojče vele 09.08.2017
Hoće li izdaci za armiju Savezne Republike Nemačke uskoro da se bitno povećaju? SPD smatra da je taj plan groteskan. Oko budžeta za odbranu razvio se spor koji se pretvorio u jednou od važnih tema predizborne kampanje. Nemačka je ekonomskopolitički… »

Drska politika Trampove administracije

Dojče vele 09.08.2017
Potrage Trampove vlade za ilegalnim migrantima stvaraju klimu straha. A zahtevi Vašingtona da u tome učestvuju i lokalne vlasti su drski i ugrožavaju prava gradova i opština u SAD, smatra Mihael Knige. Da, ulazak i boravak u SAD bez važećih… »

Dobar policajac se ne meri centimetrima

Dojče vele 09.08.2017
Sud u Nemačkoj morao je da potvrdi jednoj devojci da ona ipak može da stupi u policiju. Naime, zahtev da pripadnik policije ima određenu telesnu visinu u stvari je diskriminacija niskih osoba. Nije lako kad je neko nizak. Nije tu samo problem kako… »

Traži se čuvar planeta

Dojče vele 09.08.2017
Već i naziv radnog mesta začepiće usta svima i izazvati čežnjiv pogled osoba suprotnog pola: „Planetary Protection Officer“. A tu je napomena u oglasu NASA koji je pobudio pažnju u svetu: „Moguća su česta putovanja“. Sigurno da mnogi sebe… »

Al Džazira je prirodni partner Izraela

Dojče vele 09.08.2017
Izrael namerava da Al Džaziri oduzme licencu na svojoj teritoriji. Ta zemlja se tako približava autoritarnim režimima u regionu, smatra Kersten Knip. I ne samo to, Izrael potkopava glas slobode. Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein… »