Izvor: Gde investirati arhiva vesti 09.08.2017

Rasim Ljajić: Rešenje problema sa uvećanim taksama za dva do tri dana

Gde investirati 09.08.2017
Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da će za dva do tri dana biti rešen problem sa taksama na uvoz voća i povrća koje je Hrvatska uvećala 22 puta za zemlje koje nisu članice EU. Ljajić je rekao… »

Azijske berze zabeležile pad, dolar oslabio prema jenu

Gde investirati 09.08.2017
Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale, kao i dan pre na Wall Streetu, što je posledica rasta napetosti između SAD-a i Severne Koreje. Na Tokijskoj je berzi Nikkei indeks oko 6,15 sati bio u minusu 1,3 odsto, dok su cene akcija u Šangaju, Hong… »

Akcije Sojaproteina prepolovljene u tekućoj godini

Gde investirati 09.08.2017
Akcije bečejskog prerađivača soje, Sojaprotein (SJPT), pale su juče skoro 8% na 316 RSD, dok su se pri kraju trgovanja spuštale na 300 RSD, što je novi višegodišnji minimum u trgovanju ovom hartijom. Od početka godine akcije Sojaproteina izgubile… »

Fond ICD iz Dubaija preuzima aerodrom u Tivtu

Gde investirati 09.08.2017
Državni investicijski fond Dubaija ICD, inače, novi vlasnik elitnog nautičko-turističkog centra “Porto Montenegro”, trebalo bi da preuzme aerodrom u Tivtu, pišu “Vijesti”. Premijer Crne Gore Duško Marković je krajem maja najavio da država… »

Avioni “Qatar Airways”-a ponovo lete

Gde investirati 09.08.2017
Katar, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli su sporazum o otvaranju vazdušnih koridora za letove kompanije “Qatar Airways”. Pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za civilnu avijaciju, otvoreni su “novi privremeni ili alternativni… »

Moguće uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Astane

Gde investirati 09.08.2017
Uspostavljanje direktne avionske linije između Beograda i Astane bila je jedna od tema razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Kazahstana u Beogradu Nurbaha Rustemova. Dvojica sagovornika razmotrila su napredak u ostvarivanju Mape… »

Pad prihoda i dobiti Telekoma Srpske u prvih šest meseci

Gde investirati 09.08.2017
Banjalučka Grupa Mtel u prvih šest meseci tekuće godine ostvarila je neto dobit od 21,79 miliona KM (11,2 miliona EUR) u odnosu na isti period prethodne godine kada je dobit iznosila 26,74 miliona KM. Poslovni prihodi grupe smanjeni su na 210,8 miliona… »

Poboljšana ponuda za kupovinu FAS-a iz stečaja

Gde investirati 09.08.2017
Švajcarska kompanija Batagon International dala je novu, poboljšanu ponudu za kupovinu Fabrike akumulatora Sombor, prenosi portal soinfo. Predrag Ljubović, stečajni upravnik FAS-a, istakao je da druga obavezujuća ponuda kompanije Batagon… »

Uniper povećao očekivanja i dividendu za ovu godinu

Gde investirati 09.08.2017
Nemački konvencionalni proizvođač električne energije, Uniper, povećao je izglede za fiskalnu 2017. godinu u pogledu operativnog profita i odlučio da poveća prognozu ovogodišnje dividende, što je na jučerašnjem trgovanju podiglo akcije ove… »