Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 09.08.2017

Kosovski parlamentarci ni blizu dogovora o skupštinskom rukovodstvu

Glas Amerike 09.08.2017
Predstavnici većine stranaka u parlamentu Kosova nisu uspeli da postignu dogovor o nastavku konstitutivne sednice i izboru skupštinskog rukovodstva. Sednica će ipak biti održana sutra, a iz koalicije PAN koja je osvojila najviše glasova na izborima… »

Uzajamne pretnje Vašingtona i Pjongjanga, Tilerson spušta tenzije

Glas Amerike 09.08.2017
Nuklearni arsenal SAD je jači i moćniji nego ikada, napisao je na Tviteru predsednik Donald Tramp u jeku razmene pretnji sa Severnom Korejom. Tramp je precizirao da je njegov prvi zadatak kao predsednika bio da obnovi i modernizuje nuklearni arsenal… »

Uhapšen osumnjičeni za napad na vojnike u Francuskoj

Glas Amerike 09.08.2017
Predsednik francuske vlade Eduard Filip potvrdio je da je uhapšen muškarac osumnjičen da se zaleteo automobilom u grupu francuskih vojnika u okolini Pariza, a da je tom prilikom povređeno njih šestoro, u napadu za koji vlasti kažu da je bio nameran… »

Ljajić: Ove godine u Srbiji tri miliona turista

Glas Amerike 09.08.2017
Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ove godine očekuje tri miliona turista u Srbiji i devizni prihod od od ove grane u visini od 1,2 milijarde evra. Ambiciozan plan za Beograd i Srbiju, od milion, odnosno tri miliona turista, ministar očekuje da… »

"I ograničeni udar SAD na Severnu Koreju može da izazove nuklearni rat"

Glas Amerike 09.08.2017
Rizik od izbijanja vojnog sukoba SAD i Severne Koreje raste pošto je Severna Koreja u sredu saopštila da „pažljivo razmatra“ planove o raketnom napadu na američku teritoriju Guam u Pacifiku. To se dogodilo samo nekoliko sati pošto je predsednik… »

Izbori u Keniji - Kenijata vodi, Odinga osporava rezultate

Glas Amerike 09.08.2017
Kenijski opozicioni lider Raila Odinga izjavio je da su hakeri izveli "veliku i sveobuhvatnu" prevaru upadom u kompjuterski sistem izborne komisije, što je dovelo do toga da, prema njegovim procenama, lažni izborni rezultati pokazuju da je daleko po… »

Prve kazne za nevakcinisanje dece u Srbiji

Glas Amerike 09.08.2017
Izrečene su prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali svoju decu - u Beogradu tri u Kragujevcu jedna. Prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su četiri novčane kazne, kao i 10 opomena za roditelje koji nisu… »

FBI pretresao kuću bivšeg direktora Trampovog izbornog štaba

Glas Amerike 09.08.2017
Agenti Federalnog istražnog biroa pretresli su kuću bivšeg dirktora izbornog štaba predsednika Donalda Trampa krajem prošlog meseca, u okviru istrage o mešanju Rusije u prošlogodišnje predsedničke izbore. Pretres kuće Pola Manaforta… »

WWF: Ubijanje zaštićenih vrsta ugrožava turističku reputaciju CG

Glas Amerike 09.08.2017
Crnogorska policija saslušala je osobu čija je fotografija sa trozupcem zarivenim u primjerak zaštićene morske kornjače juče preplavila društvene mreže, a Svjetski fond za zaštitu prirode upozorio da ovakvi incidenti ugrožavaju reputaciju Crne… »

Čelnici EU ne štede na putovanjima

Glas Amerike 09.08.2017
Evropski komesari su samo za dva mjeseca prošle godine putovali 261 put i na putovanja potrošili skoro pola miliona evra, otkrrile su nevladine organizacije. Na samo jedno putovanje u Rim predsjednik Komisije je potrošio gotovo 30 hiljada evra, dok je… »