Izvor: Insajder arhiva vesti 09.08.2017

Ljajić: Rešenje na uvećane takse Hrvatske očekujem za dva do tri dana

Insajder 09.08.2017
Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da očekuje da će za dva do tri dana biti rešen problem sa taksama na uvoz voća i povrća koje je Hrvatska uvećala 22 puta za zemlje koje nisu članice Evropske unije… »

Pašalić: Slučaj Savamala nije stavljen ad akta, ali je previše politizovan

Insajder 09.08.2017
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je danas da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. nije stavljen ad akta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan". Pašalić je gostujući na Radio televiziji… »

Vučić na Pinku: Deklaracija će se baviti jezikom, a ne ratnohuškačkom politikom

Insajder 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kritike dela javnosti i opozicije povodom Deklaracije o opstanku srpske nacije, uz ocenu da su motivisani i zahtevima nekih iz međunarodne zajednice. On je za televiziju Pink rekao i da još… »

Poverenica: Diskriminacija zbog invalidnosti je Ustavom zabranjena

Insajder 09.08.2017
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je povodom slučaja deteta s autizmom kome nije dozvoljen ulazak u avion, da mora postojati dodatno razumevanje za njihove probleme i da je diskriminacija zabranjena. Ona je podsetila u… »

Kod Jemena namerno udavljeno oko 50 migranata

Insajder 09.08.2017
Oko 50 migranata, uglavnom tinejdžera iz Somalije i Etiopije "namerno je udavljeno" kada ih je krijumčar gurnuo u more kod jemenske obale, saopštila je danas Međunarodna organizacija za migracije (IOM). U saopštenju se navodi da je krijumčar u sredu… »

PSG: Dva mladića pokušala nasilno da uđu u kuću poverenice u Boru

Insajder 09.08.2017
Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je da je pokušaj dvojice mladića da nasilno uđu u kuću poverenice PSG u Boru Snežane Tasov "akt terora nad slobodnim građanima" i pozvao policiju da otkrije "šta se krije iza takvog načina zastrašivanja"… »

Provaljeno u ambasadu Slovenije u Briselu: Kroz rupu u zidu do blagajne

Insajder 09.08.2017
Nepoznate osobe izbušile su veliku rupu u zidu i provalile u zgradu slovenačke ambasade u Briselu, objavili su mediji u Sloveniji. Zamenik glavnog sekretara u ministarstvu spoljnih poslova Damjan Bergant rekao je da su, prema prvim podacima istrage, iz… »

Udruženje: Sprečavanjem deteta sa autizmom da uđe u avion prekršena njegova prava

Insajder 09.08.2017
Institucije i velike kompanije moraju imati jasne i ozbiljne procedure kada je reč o deci sa autizmom, ali u Srbiji to nije slučaj, kaže za Insajder predsednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Vesna Petrović. Povodom događaja… »

Meho Omerović: Sramotno ponašanje Er Srbije prema detetu obolelom od autizma

Insajder 09.08.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kritikovao je danas, kako kaže, neprimereno ponašanje predstavnika Aerodroma "Nikola Tesla" i "Er Srbije" koji nisu pustili autističnog dečaka da se… »

Obrazloženje Tužilaštva o Beški: Tukli su ih, ali rukama, to ne gonimo po službenoj dužnosti

Insajder 09.08.2017
Udaranje pesnicama po glavi i leđima, guranje niz stepenice, te udarci glavom o zid od strane NN osobe, po svemu sudeći, za Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi, nisu krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti. U obrazloženju o odbačaju… »