Izvor: Kurir arhiva vesti 09.08.2017

Neobična podrška američkog sveštenika: Tramp ima moralno ovlašćenje da ubije Kim Džong-una!

Kurir 09.08.2017
Teksaški sveštenik Robert Džefres, jedan od Trampovih "evangelističkih savetnika" koji je držao propoved na dan njegove inauguracije, izjavio je da predsednik ima "moralno ovlašćenje za ubistvo severnokorejskog vođe Kim Džong-una", piše… »

Vraćaju se tropski dani: U Srbiji danas sunčano i veoma toplo, ponovo 40 stepeni!

Kurir 09.08.2017
U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, s temperaturom do 40 stepeni, saopštio je Republički hirdometeorološki zavod. Duvaće slab do umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju ujutru i pre podne povremeno jak. Najniža temperatura… »

(Anketa) izrečene Prve kazne roditeljima zbog MMR vakcina: Ko ne vakciniše dete, penal i do 150.000

Kurir 09.08.2017
BEOGRAD - Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena… »

EU trese skandal sa jajima, ali ne i Srbiju: Nismo uvozili zatrovana jaja iz Holandije

Kurir 09.08.2017
BEOGRAD - Srbija nije uvozila jaja iz Holandije, tako da građani ne moraju da brinu, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Holandske vlasti objavile su krajem jula da su zatvorile farme nakon što su u jajima pronašli visoke koncentracije… »

Omerović: Sramotno ponašanje Er Srbije prema detetu obolelom od autizma!

Kurir 09.08.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović kritikovao je danas, kako kaže, neprimereno ponašanje predstavnika Aerodroma "Nikola Tesla" i "Er Srbije" koji nisu pustili autističnog dečaka da se… »

Kinu drmaju snažni zemljotresi: Poginulo 19 ljudi, među njima i turisti

Kurir 09.08.2017
Najmanje 19 ljudi je poginulo, a 247 je povređeno u zemljotresu jačine 7 stepeni po Rihterovoj skali, koji je pogodio planinski deo Sečuana na jugozapadu Kine, saopštila je danas provincijska vlada. Među poginulima je šest turista, javili su kineski… »

Novo rešenje specijalnog suda: Nanogica za Radonjića i Romića

Kurir 09.08.2017
BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu doneo je novo rešenje kojim je potvrdio svoju raniju odluku s početka jula o ukidaju pritvora dvojici optuženih za ubistvo Slavka Ćuruvije 1999. godine Milanu Radonjiću i Ratku Romiću i određivanju kućnog… »

Ukrali 300 metara kablova sa pruge: Šteta veća od 20.000 evra!

Kurir 09.08.2017
Infrastruktura Železnice Srbije danas je saopštila da je ukradeno oko 300 metara kompletne kontaktne mreže, čime je tom preduzeću naneta direktna šteta od više od 20.000 evra. Kako je saopšteno, jutros oko dva sata kontaktna mreža je isečena i… »

Muzička fontana na Slaviji otpevala svoje: Zatvaraju je samo dva meseca posle otvaranja, a zvaničan razlog je bizaran

Kurir 09.08.2017
BEOGRAD - Fontana na Slaviji sutra će biti isključena zbog radova na rekonstrukciji tog trga, saopštio je Beogradski vodovod i kanalizacija. Fontana neće raditi tokom izvođenja radova, a najkasnije do polovine novembra. Kako tokom radova ne bi došlo… »

Dugme za spas: 60 panik tastera za domove zdravlja i centre za socijalni rad

Kurir 09.08.2017
BEOGRAD - Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima… »