Izvor: N1 Info arhiva vesti 09.08.2017

Ljajić: Rok da se postigne dogovor je kraj ove nedelje

N1 Info 09.08.2017
Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić očekuje da će za dva do tri dana biti rešen problem sa taksama na uvoz voća i povrća koje je Hrvatska uvećala 22 puta za zemlje koje nisu članice EU i dodao da nikome ne odgovara… »

Izrečene prve kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu

N1 Info 09.08.2017
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena, piše… »

Autističnom dečaku nije dozvoljeno da leti avionom Er Srbije

N1 Info 09.08.2017
Jedanaestogodišnjem dečaku s autizmom nije bilo dozvoljeno da se u nedelju, 6. avgusta, ukrca u avion kompanije Er Srbija do Tivta, "da ne bi uznemirio ostale putnike", tvrdi njegov otac, istoričar Čedomir Antić. Odluka da se dečaku ne dozvoli… »

Vulin: Nije NATO vežba, već regionalna inicijativa

N1 Info 09.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da "REGEX 2018" nije NATO vežba, već da je to regionalna inicijativa koja postoji od 2013. godine. "Do sada se ta regionalna inicijativa sprovodila u Turskoj, BiH, Grčkoj, Jordanu, a iduće godine će biti… »

Pašalić: Savamala nije stavljena ad acta, slučaj politizovan

N1 Info 09.08.2017
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad acta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan". Pašalić je gostujući na Radio televiziji… »

Ukradeno 300 metara kontaktne mreže koja je bila pod naponom

N1 Info 09.08.2017
Nepoznate osobe su tokom noći ukrale oko 300 metara kompletne kontaktne mreže, čime je Železnizama Srbije naneta direktna šteta od više od 20.000 evra. Kako je saopšteno, jutros oko dva sata kontaktna mreža je isečena i odneta u stanici Zuce… »

Konzervira se fontana na Slaviji zbog radova na trgu

N1 Info 09.08.2017
Fontana na Slaviji sutra će biti isključena zbog radova na rekonstrukciji tog trga, saopštio je Beogradski vodovod i kanalizacija. Fontana neće raditi tokom izvođenja radova, a najkasnije do polovine novembra. Kako tokom radova ne bi došlo do… »

Požar na Braču pod kontrolom

N1 Info 09.08.2017
Požar na ostrvu Brač, koji je izbio između Nerežišća i donjeg Humca, stavljen je pod kontrolu, objavila je HIna. Požar su gasila dva kanadera, dva helikoptera, a angažovane su i sve raspoložive vatrogasne snage sa Brača. Brački vatrogasni… »

Marković: Odnosi Srbije i Crne Gore nikad bolji

N1 Info 09.08.2017
Naše članstvo u NATO nije upereno ni protiv koga, već je rezultat strateške procene da time trajno obezbeđujemo nezavisnost države, ocenio je premijer Crne Gore Duško Marković, koji ističe da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u proteklih 20… »

Tompson prijavljen zbog koncerta za godišnjicu "Oluje"

N1 Info 09.08.2017
Protiv Marka Perkovića Tompsona podnesen je optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu, koji je u subotu održan u Slunju povodom godišnjice "Oluje". Portparolka karlovačke policije Senka… »