Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 09.08.2017

Ljajić: Očekujemo brzo rešavanje problema taksi sa Hrvatskom

Nova ekonomija 09.08.2017
Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da očekuje da će za dva do tri dana biti rešen problem sa taksama na uvoz voća i povrća koje je Hrvatska uvećala 22 puta za zemlje koje nisu članice Evropske unije… »

Ministarstvo: Građani ne brinite, Srbija nije uvozila jaja iz Holandije

Nova ekonomija 09.08.2017
Srbija nije uvozila jaja iz Holandije, tako da građani na moraju da brinu, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Holandske vlasti objavile su krajem jula da su zatvorile farme nakon što su u jajima pronašli visoke… »

Dečaku s autizmom nije bilo dozvoljeno da se ukrca na let Er Srbije do Tivta

Nova ekonomija 09.08.2017
Dečaku s autizmom, jedanaestogodišnjem Vidu Antiću, nije bilo dozvoljeno da se u nedelju, 6. avgusta, ukrca u avion kompanije Er Srbija do Tivta, "da ne bi uznemirio ostale putnike", tvrdi njegov otac, istoričar Čedomir Antić. Kako je Antić rekao… »

Pašalić: Slučaj Savamala nije stavljen 'ad acta', ali je previše politizovan

Nova ekonomija 09.08.2017
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavo je da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad acta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan". Pašalić je gostujući na Radio televiziji… »

Poverenik pokrenuo postupak nadzora nad sprovođenjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Nova ekonomija 09.08.2017
Rodoljub Šabić, poverenik zа informаcije od jаvnog znаčаjа i zаštitu podаtаkа o ličnosti pokrenuo je postupаk nаdzorа nаd sprovođenjem Zаkonа o zаštiti podаtаkа o ličnosti povodom sporazuma Ministarstva državne uprave i… »

Lideri opozicije juče na tajnom sastanku

Nova ekonomija 09.08.2017
Četvorica opozicionih lidera - Saša Janković, Dragan Šutanovac, Boris Tadić i Vuk Jeremić - tajno su se sastali u utorak, piše Blic. Kako navode, tema sastanka je bio zajednički nastup na beogradskim izborima. "Već dugo postoji ideja da se… »

Radnici 'Goše' još ne znaju kad će u Slovačku na sastanak sa bivšim vlasnikom

Nova ekonomija 09.08.2017
Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke još ne znaju kada putuju u Slovačku na sastanak sa bivšim vlasnikom. Radnici štrajkuju zbog neisplaćenih plata, a u planu je sastanak sa slovačkom kompanijom ŽOS, rekao je danas… »

Treći punjač električnih automobila počeo da radi kod rampe Bubanj potok

Nova ekonomija 09.08.2017
Uređaj za punjenje elektičnih automobila, treći u Srbiji, počeo je da radi kod bivše naplatne stanice Bubanj potok na auto-putu u smeru ka Nišu. To je jedan od pet punjača koji će biti instalirani na svim ulaznim bitnim pravcima u Srbiju, pored… »

SNS: Maloletne devojčice se slikaju i gole za novine, a sporno što drže zastavu političke partije

Nova ekonomija 09.08.2017
Nakon što je lider SNS u Gadžinom Hanu Goran Stojiljković rekao da su mlade fudbalerke Mašinca "same uzele zastave te stranke da bi se slikale", građani su Južnim vestima dostavili fotografije na kojima se vidi da potpredsednik SNS Staniša Ristić… »

Cene maslaca u Evropi drastično rastu, a preti mu i nestašica

Nova ekonomija 09.08.2017
Zbog promenjenih prehrambenih navika cene maslaca u Evropi postižu rekordne iznose. Sa druge strane, mlekarski divovi upozoravaju da "starom kontinentu" preti i nestašica te namirnice. Prema podacima Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih… »