Izvor: PC Press arhiva vesti 09.08.2017

Procureli podaci o Intel Coffee Lake procesorima

PC Press 09.08.2017
Prve nedelje avgusta mogle su da se čuju zanimljive glasine o Coffee Lake procesorima i platformi, koje su mogle da se tumače kako na dobar, tako i na loš način. Prema svemu sudeći Core i3-8300 neće biti jedini dolazeći četvorojezgarni procesor iz… »

Stigao je Tesla Smartphone 9.1

PC Press 09.08.2017
Dugo očekivani naslednik prvog Tesla pametnog telefona iz premium segmenta je stigao, a kompanija Comtrade je danas, 09. avgusta predstavila Tesla Smartphone 9.1. Ovaj uređaj ispunjava očekivanja onih kojima je važan svaki detalj: moćni procesor u… »

PayPal način plaćanja preko Skype-a i druge vesti iz Microsoft-a

PC Press 09.08.2017
Ovonedeljne teme redovne kolumne “ Microsoft Monday” magazina Forbes, koja se fokusira na sve stvari koje dolaze od Microsoft-a su: dizajn za Xbox One, nova episoda Minecraft: Story Mod, ranac sa veštačkom inteligencijom iz HP-a, opcija Read Aloud… »

Kompanija Vivax produžila garantni rok na sve TV uređaje sa dve na tri godine

PC Press 09.08.2017
Kompanija Vivax je od prvog avgusta 2017. godine produžila garantni rok na sve TV uređaje sa dve na tri godine. VIVAX TV uređaji imaju moderan dizajn, a savremena tehnologija proizvodnje omogućava im vrhunsku funkcionalnosti i kvalitet. Proizvode se u… »

Srbija čeka brze pruge, a postojeće joj se tope na suncu

PC Press 09.08.2017
Jak toplotni talas dovodi do deformacije, šina prekida napajanja i zaustavljanja voznog saobraćaja, kao što je prethodnih dana to bilo na pruzi Beograd-Bar i Niš-Dimitrovgrad. Iz Železnice Srbije objašnjavaju da je u pitanju neizbežna pojava, dok… »

Disney uskoro sam stream-uje

PC Press 09.08.2017
Medijska korporacija Walt Disney planira da pokrene svoju online streaming uslugu za filmove, šou i sportske programe i prestaće da iznajmljuje svoje filmove Netflix-u. Disney time preuzima jedan proračunati korak kojim će dugoročno kreirati profit… »

Rasprodaje se imperija najbogatije hrvatske porodice Todorić

PC Press 09.08.2017
Počela je rasprodaja simbola luksuza i moći najbogatije hrvatske porodice Todorić, a svi zainteresovani kupci će od 9. avgusta u Zadarskoj marini moći da razgledaju jahtu na kojoj je porodica letovala. Prema pisanju hrvatskog Expressa iz marta 2017… »

Mazda radi na projektu zelenih benzinskih motora

PC Press 09.08.2017
Japanski proizvođač automobila Mazda otkrio je planove za izradu efikasnijih, ‘zelenijih’ i tehnološki naprednijih benzinskih motora za automobile. Tehnologija koja bi omogućila rad benzinskih motora bez svećica, samo s kompresovanim paljenjem… »

Fotografija belgijskog fudbalera koja je zapalila internet

PC Press 09.08.2017
Pošto je završen Superkup Evrope, u kojem se Real Madrid četvrti put popeo na pobedničko postolje, sumiraju se utisci i dele fotografije na društvenim mrežama. Internet, te društvene mreže, najviše je okupirala fotografija na kojoj Marouane… »

Bosanskohercegovačku firmu preuzima katarska za 2,6 miliona KM

PC Press 09.08.2017
Za kupovinu Drvne industrije ‘Sanica’, u istoimenom mestu nadomak Ključa u Bosni i Hercegovini, poslovna grupacija iz Katara ‘Hamdo Group’ spremna je da izdvoji 2,6 miliona konvertibilnih maraka. Ova katarska kompanija se bavi metalskom… »