Izvor: Pravda arhiva vesti 09.08.2017

"Ako Kim napadne Ameriku ili Seul, imaće 15 minuta slave. A onda ćemo ih zbrisati sa lica zemlje"

Pravda 09.08.2017
Penzionisani general-potpukovnik vazduhoplovnih snaga SAD Tom MekInernej izjavio je da u slučaju nuklearnog napada Severne Koreje na SAD ili Južnu Koreju, Pjongjang će imati oko 15 minuta da uživa u svojoj slavi pre nego što ga Amerika zbriše sa… »

Srpska rampa: Čak 230 tona hrvatske robe blokirano na granici!

Pravda 09.08.2017
Inspektori Ministarstva poljoprivrede samo su prekjuče zadržali 230 tona lako kvarljive robe iz Hrvatske, u vrednosti od 500.000 evra, na dodatnu, strožu kontrolu, zbog vrućina. Detaljne analize rade fitosanitarna, veterinarska i poljoprivredna… »

Skandal: Autističnog sina Čedomira Antića nisu pustili u avion!

Pravda 09.08.2017
Autističnog dečaka (11), sina poznatog istoričara Čedomira Antića, posada na letu Beograd--Tivat nije pustila u avion. Iz kompanije kažu: "Bio je agresivan". Kako prenose "Večernje novosti", dečak nije pušten u letelicu 6. avgusta pred let… »

Šurovao i sa DžIHADISTIMA: Tužilaštvo za ratne zločine OVK podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja!

Pravda 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja, kažu pouzdani izvori. Kako se saznaje, Daut Haradinaj biće optužen za zločine počinjene u Glođanima… »

Da li će ova mera sprečiti nasilje u Centrima za socijalni rad?

Pravda 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova… »

Zukorlić preti: Evo šta je rekao o dijalogu o Kosovu!

Pravda 09.08.2017
Vrlo me zanima dijalog o Kosovu, i pozdravljam tu inicijativu. Smatram da bi u taj dijalog trebalo da se uključe sve strukture, svi predstavnici institucija i istaknuti građani, kao i Bošnjaci, kaže poslanik i predsednik Bošnjačke demokratske… »

Nesuglasice postoje: Tajni sastanak četiri lidera opozicije

Pravda 09.08.2017
Četvorica opozicionih lidera - Saša Janković, Dragan Šutanovac, Boris Tadić i Vuk Jeremić - tajno su se sastali u utorak, piše "Blic". Kako navode, tema sastanka je bio zajednički nastup na beogradskim izborima. "Već dugo postoji ideja da se… »

U čast herojima: Spremaju se spomenice za momke sa Košara!

Pravda 09.08.2017
Kancelarija ordena Predsedništva Srbije radi na pripremi procedure za dodelu državnih spomenica u čast heroja bitke na Košarama. Razmatra se i mogućnost da slično priznanje dobiju svi učesnici velikih i najtežih bitaka na Kosovu i Metohiji tokom… »

Vučić: "Ne greši samo onaj ko spava!"

Pravda 09.08.2017
- "Ikee" nema tamo gde nema bar želje da se razmišlja i radi na nov, drugačiji način - piše predsednik Srbije. Piše: Aleksandar Vučić Zašto je važna „Ikea“? Svakako zbog povećanog obima investicija u Srbiju i zbog novih radnih mesta, 416… »

Prazna priča o deklaraciji Srbije i srpske: Skretanje pažnje s opšteg propadanja

Pravda 09.08.2017
Posle najave da se sprema unutrašnji dijalog o Kosovu, državni vrh Srbije na jesen pokreće još jedan veliki nacionalni projekat koji je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik opisao kao zajedničku deklaraciju Srbije i RS o delovanju za opstanak… »