Izvor: Prva/Društvo arhiva vesti 09.08.2017

Prve kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu

Prva 09.08.2017
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom izrečene su u Beogradu, gde je 65,2 odsto mališana vakcinisano, piše “Blic“. Kako se navodi, u poslednja tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i deset opomena. Od… »

Kineski horoskop za avgust: Svinje da upoznaju nove ljude, Pacovi da se drže devize "u se, i u svoje kljuse"

Prva 09.08.2017
Avgust je vreme alhemije, svi rituali otpuštanja dobiće snažnu podršku energije Zemlje, piše Lovesensa. Dobro se pripremite, jer kineski horoskop najavljuje izazove. Pacov Oslonite se na svoje snage, kako u poslu tako i organizacionim životnim… »

Filter koji koristite za fotke na Instagramu otkriva da li ste u depresiji

Prva 09.08.2017
Većina Instagram profila, naročito onih koje prati veliki broj ljudi, ostavljaju utisak divnog i idiličnog života. Međutim, ako malo zagrebemo površinu možemo otkriti signale koji pokazuju da nije sve tako savršeno kao što izgleda. Studija… »

"Kraljeva kletva" Filipe Gregori u prodaji od 10. avgusta

Prva 09.08.2017
Filipa Gregori je autorka bestselera New York Timesa i kraljica istorijskih romana. U šestoj knjizi iz serijala „Rodbinski ratovi“ – „Kraljeva kletva“ – srećemo se sa izuzetno zanimljivom i uzbudljivom pričom o Margaret Pol, kćerkom… »

Ovo nikako ne smete raditi ukoliko vas opeče meduza!

Prva 09.08.2017
Uživanje na moru često mogu da pokvare meduze. Otrov iz ovih želatinastih morskih bića u kontaktu sa kožom izaziva bol sličan opekotini uz pojavu crvenila i otoka. Prva pomoć u tom slučaju je da potpuno smireni izađete iz vode i nikako ne trljate… »

Jedna je mama, vreme je da joj pokaže koliko je voli: I to samo par sekundi nakon rođenja

Prva 09.08.2017
Devet meseci je bila u njenom stomaku, osećala njeno telo, a sada ju je konačno videla. Vreme je da joj pokaže koliko je voli. Kada su je stavilil na majčine grudi, bebica je svojim rukama obgrlila majku. Sve ovo ne bilo neobično da se ne dešava… »

Angela Merkel živi u iznajmljenom stanu, kuva čorbu od krompira i sama vuče kese iz prodavnice

Prva 09.08.2017
Za Merkelovu, favorita na septembarskim izborima, koja posebno u ovo vreme predizborne kampanje i nadmetanja privlači interesovanje javnosti, kaže se da je gleda ceo svet, a da ona, ipak, uspeva da živi "jedan skoro normalan život" Nemačka kancelarka… »

Ove frizure UNIŠTAVAJU vašu kosu!

Prva 09.08.2017
Ako ih volite nosite ih samo u posebnim prilikama! Svi volimo na visokim temperaturama da nosimo konjski rep ili pletenice, ali da li ste znale da vaša super slatka frizura možda baš šteti vašoj kosi? Da, baš kao što ste i pročitale! Zato… »

Zašto pilot i kopilot nikada ne jedu istu hranu pre leta?

Prva 09.08.2017
Sigurnost putnika u avio-saobraćaju gotovo je u potpunosti u rukama osoblja, tako da piloti na komercijalnim letovima moraju poštivati određene stvari, ali na mnoge mogu i uticati. Na primer, piloti najčešće mogu da biraju i kopilota s kojim bi… »