Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 09.08.2017

Počinje obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Ritam grada Kg 09.08.2017
U Kragujevcu će trodnevnim programom, od četvrtka 10. avgusta, početi obeležavanje Međunarodnog dana mladih. Sve aktivnosti organizuju udruženje “Interaktiv”, Omladina “JAZAS” i Kancelarija za mlade. Program su osmislili mladi iz Rusije… »

Grad raspisao javni poziv za sufinasiranje privatnih vrtića

Ritam grada Kg 09.08.2017
Gradska uprava za vanprivredne delatnosti raspisala je Javni poziv za zaključivanje ugovora o učešću grada Kragujevca u naknadi dela troškova boravka dece u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2017/2018… »

Uz subvencije grada u privatnom sektoru posao za 22 teže zapošljive osobe

Ritam grada Kg 09.08.2017
Na osnovu podnetih prijava za subvencije za zapošljavanje osoba iz kategorije teže zapošljivih u 2017. godini, po zajedničkom konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje i grada Kragujevca, 17 poslodavaca iz privatnog sektora zaposliće 22 osobe, od… »

Prve kazne roditeljima koji su odbili da vakcinišu decu

Ritam grada Kg 09.08.2017
U Beogradu su izrečene tri, a u Kragujevcu jedna kazna roditeljima koji nisu vakcinisali decu. Obuhvat vakcinacijom posebno je opao za MMR vakcinu. Vakcinacija je u Srbiji obavezna po zakonu o Zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je usvojen… »

Radnički savladao Piroćance

Ritam grada Kg 09.08.2017
U pretposlednjoj proveri pred početak Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su juče na svom terenu ekipu Radničkog iz Pirota, rezultatom 1:0. Bio je to najjači protivnik „đavola“ u pripremnom periodu, pošto su Piroćanci takođe… »

Pridruži se Veprovima u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Ritam grada Kg 09.08.2017
Divlji veprovi pozivaju sugrađane da im se pridruže u akciji dobrovoljnog davanja krvi, sutra od 7.30 do 13 časova, u Službi za transfuziju Kliničkog centra Kragujevac. U letnjem periodu povećan je broj saobraćajnih i drugih nezgoda, pa je krv uvek… »

Catz ‘n Dogz stižu na VIBE Festival

Ritam grada Kg 09.08.2017
Kragujevac će imati jedinstvenu priliku da ugosti svetski poznat duo Catz ‘n Dogz u septembru. Fenomenalni Poljaci u Srbiju dolaze po drugi put. Nakon što su pre dve godine imali izvanredan nastup na EXIT-u sada stižu na kragujevački VIBE Festival… »

Ulica Aleksandra Saše Čančarevića

Ritam grada Kg 09.08.2017
U znak sećanja na Aleksandra Sašu Čančarevića, Kragujevčanina koji je 1991. godine poginuo na ratištu u Vukovaru, na inicijativu Saveta Mesne zajednice “21. oktobar”, ulica u kojoj je živeo u naselju Erdoglija ponela je njegovo ime… »

Vodička tura i poseta levačkim manastirima

Ritam grada Kg 09.08.2017
Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ će u subotu organizovati još jednu vodičku turu za sugrađane i druge zaiteresovane goste, ovoga puta u manastirima u levačkom kraju – Denkovcu, Raletincu i Sarincu. Učesnici ture će, kroz priču… »