Izvor: RTS arhiva vesti 09.08.2017

Američko-japanske vojne vežbe

RTS 09.08.2017
Japan je održao zajedničke vazdušne vežbe sa američkim supersoničnim bombarderima u svom vazdušnom prostoru u blizini Korejskog poluostrva, u trenutku povećanih tenzija u regionu nakon balističkih proba Severne Koreje. U vežbama oko južnog… »

Zagreb povlači sporni propis u petak?

RTS 09.08.2017
Sporni pravilnik Ministarstva poljoprivrede Hrvatske kojim se širi spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici ako dolazi iz trećih zemalja, povlači se u petak, nezvanično saznaje RTL. Taj pravilnik koji predviđa i… »

Istražni pritvor za Srbe i Ruse uhapšene kod Podujeva

RTS 09.08.2017
Grupi od 11 osoba srpske i ruske nacionalnosti, koji su juče uhapšeni kod Podujeva, određen je istražni pritvor od 48 sati, rečeno je RTS-u u kosovskoj policiji. O daljem postupku odlučuje tužilac nakon ispitivanja. Kosovska policija je juče… »

Vremenska prognoza – 10. avgust

RTS 09.08.2017
Sunčano i veoma toplo. Na jugu Banata, u Podunavlju i Pomoravlju ujutro i pre podne povremeno i jak, jugoistočni i istočni. Najniža temperatura od 16 do 25 , najviša od 36 do 40 stepeni.… »

Prve kazne roditeljima koji su odbili da vakcinišu decu

RTS 09.08.2017
U Beogradu su izrečene tri, a u Kragujevcu jedna kazna roditeljima koji nisu vakcinisali decu. Obuhvat vakcinacijom posebno je opao za MMR vakcinu. Vakcinacija je u Srbiji obavezna po zakonu o Zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je usvojen… »

Ministarstvo poljoprivrede: Srbija ne uvozi jaja iz Holandije

RTS 09.08.2017
Srbija nije uvozila jaja iz Holandije, tako da građani na moraju da brinu, rečeno je agenciji "Beta" u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Holandske vlasti objavile su krajem jula da su zatvorile farme nakon što su u jajima pronašli visoke… »

Priština, bez dogovora o izboru predsednika skupštine

RTS 09.08.2017
Većina predstavnika albanskih parlamentarnih stranaka nije uspela da se dogovori oko izbora predsednika skupštine, narednog obavezujućeg koraka za konstituisanje parlamenta, a uoči sutrašnje sednice novog saziva parlamenta. Predstavnici koalicije… »

Autističnom dečaku nije bilo dozvoljeno da uđe u avion

RTS 09.08.2017
Dečaku s autizmom, jedanaestogodišnjem Vidu Antiću, nije bilo dozvoljeno da se u nedelju, 6. avgusta, ukrca u avion kompanije "Er Srbija" do Tivta, "da ne bi uznemirio ostale putnike", tvrdi njegov otac, istoričar Čedomir Antić. Antić je Večernjim… »

Tlo u Kini ne miruje, više od stotinu ljudi pod ruševinama

RTS 09.08.2017
Najmanje 19 osoba, od kojih su šestoro turisti, poginulo je u najnovijem zemljotresu jačine sedam jedinica Rihtera, koji je pogodio centralni deo Kine. Povređeno je 247 osoba. Iz planinskog dela pokrajine Sečuan evakuisano je više od 30.000 turista… »

Vulin: Nije NATO vežba nego regionalna inicijativa

RTS 09.08.2017
Vežba "Regeks 2018", planirana za iduću godinu, u kojoj Srbija učestvuje sa NATO-om, jeste komandno-štabna vežba, koja se i ranije održavala na prostoru naše zemlje i nije NATO vežba već regionalna inicijativa, izjavio je ministar odbrane… »