Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 09.08.2017

Zagreb povlači sporni propis u petak?

RTS 09.08.2017
Sporni pravilnik Ministarstva poljoprivrede Hrvatske kojim se širi spisak voća i povrća koje mora da prođe fitosanitarni nadzor na granici ako dolazi iz trećih zemalja, povlači se u petak, nezvanično saznaje RTL. Taj pravilnik koji predviđa i… »

Ministarstvo poljoprivrede: Srbija ne uvozi jaja iz Holandije

RTS 09.08.2017
Srbija nije uvozila jaja iz Holandije, tako da građani na moraju da brinu, rečeno je agenciji "Beta" u Ministarstvu poljoprivrede Srbije. Holandske vlasti objavile su krajem jula da su zatvorile farme nakon što su u jajima pronašli visoke… »

Vulin: Pravi trenutak za ulaganje u odbrambenu industriju

RTS 09.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je svetsko tržište veoma zainteresovano za proizvode naše odbrambene industrije i da je sada pravi trenutak za ulaganje u tu oblast, a da "Krušik" daje veliki doprinos izvozu naše odbrambene industrije… »

Popović: Ispunićemo obećanje – startap centar u Nišu do septembra

RTS 09.08.2017
Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po planu i Centar će biti spreman do septembra, kao što je i obećano, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji je nenajavljeno obišao… »

Poreska uprava: Od početka godine povećana naplata poreza

RTS 09.08.2017
U prvih sedam meseci 2017. godine Poreska uprava naplatila je 7,8 odsto javnih prihoda više nego u istom periodu prethodne godine, saopštila je ta služba. Najveći rast naplate – 50,7 odsto – bio je po osnovu poreza na dobit preduzeća jer je… »

Ove godine od turizma 1,2 milijarde evra

RTS 09.08.2017
Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ove godine očekuje tri miliona turista u Srbiji i devizni prihod od turizma od 1,2 milijarde evra. "Mislim da turizam postaje ozbiljna privredna grana koja doprinosi ekonomskom razvoju zemlje", rekao je Ljajić… »

Šta će se otvaranjem "Ikee" promeniti u kulturi življenja u Srbiji?

RTS 09.08.2017
Posle četvrt veka u Srbiju se vratila "Ikea", u deset sati otvaraju se vrata prve robne kuće. Da li je "Ikea" više od prodavnice nameštaja, odnosno da li će uticati na promene u kulturi življenja u Srbiji, kao što je bio slučaj u drugim evropskim… »

Štale deluks

RTS 09.08.2017
Ekstremno visoke temperature negativno utiču i na zdravlje domaćih životinja. Kako o kravama brinu na jednoj od najmodernijih farmi u severnoj Bačkoj, zabeležila je ekipa RTS-a. Na farmi Balaša u Čantaviru kod Subotice, krave muzare leže na… »

Klime uvećale julske račune za struju

RTS 09.08.2017
Prošlog meseca čak četiri puta je oboren rekord po potrošnji struje. Dnevna potrošnja u najvrelijim danima dostizala je 89 miliona kilovat-sati, koliko se nekada troši i zimi. Evidentno je da se bez hlađenja ne može, a da to treba i platiti. Prema… »