Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 09.08.2017

Priština, bez dogovora o izboru predsednika skupštine

RTS 09.08.2017
Većina predstavnika albanskih parlamentarnih stranaka nije uspela da se dogovori oko izbora predsednika skupštine, narednog obavezujućeg koraka za konstituisanje parlamenta, a uoči sutrašnje sednice novog saziva parlamenta. Predstavnici koalicije… »

Vulin: Nije NATO vežba nego regionalna inicijativa

RTS 09.08.2017
Vežba "Regeks 2018", planirana za iduću godinu, u kojoj Srbija učestvuje sa NATO-om, jeste komandno-štabna vežba, koja se i ranije održavala na prostoru naše zemlje i nije NATO vežba već regionalna inicijativa, izjavio je ministar odbrane… »

Specijalni sud podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja?

RTS 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata Ramuša Haradinaja, javlja "Sputnjik". Na osnovu saznanja Sputnjika, Daut Haradinaj bi mogao da odgovara za zločine počinjene u ime OVK, kao i za povezanost sa… »

Vučić sa Taninom, Savet bezbednosti o Kosovu 16. avgusta

RTS 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta. Na toj sednici biće predstavljen tromesečni… »

Guteres o Kosovu: Nema napretka u dijalogu, oživeti proces

RTS 09.08.2017
Generalni sekretar UN Antonio Guteres ocenio je da se dijalog Beograda i Prištine suočava sa ozbiljnim izazovima, upozorivši da nema dovoljno napretka, uključujući i Zajednicu srpskih opština, i pozvao obe strane da ožive proces. U Izveštaju o… »

"Oluja" među Hrvatima u Srbiji

RTS 09.08.2017
Hrvatski demokratski forum pozvao je predsednika Demokratske stranke Hrvata u Vojvodini i narodnog poslanika Tomislava Žigmanova da se više ne oglašava o položaju Hrvata u Srbiji, jer, kako navodi potpredsednik HDF-a Zvonimir Perušić, nema takav… »

"Odnosi Srbije i Katara dobri i prijateljski"

RTS 09.08.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ambasador Katara Mubarak bin Fahad el Tani saglasili su se u Beogradu da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski, i sa perspektivom daljeg unapređenja. Đorđević… »

Zašto "Ikea" nije došla još 2000. godine i zašto je sada u Srbiji

RTS 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo početkom rada švedske kompanije "Ikea" u Srbiji i istakao da je to svojevrstan simbol i pokazatelj stanja ekonomije i društva, stanja uopšte u našoj zemlji. "Neće Srbija danas živeti… »