Izvor: Sandžak press arhiva vesti 09.08.2017

Udes na putu Raška – Novi Pazar, jedna osoba povrijeđena

Sandžak press 09.08.2017
U direktnom sudaru kamiona i putničkog automobila na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, u mjestu Batnjik, jedna osoba je povrijeđena, saznaje radio Sto plus. “Povrijeđen je vozač putničkog vozila i on je prebačen u Opštu bolnicu u Novom… »

Grad polovnjake kupuje u firmi “Auto Čačak”

Sandžak press 09.08.2017
Grad Novi Pazar izdvojiće blizu 1,8 miliona dinara za kupovinu tri polovna putnička automobila od kompanije “Auto Čačak” koja se jedina prijavila i pobijedila na tenderu lokalne samouprave za kupovinu službenih vozila, saznaje radio Sto plus. Za… »

Nova Varoš podstiče rađanje

Sandžak press 09.08.2017
Nestabilna ekonomska situacija, prema pojedinim navodima, među najvećim je preprekama za proširenje porodice. Opština Nova Varoš je među pet lokalnih samouprava u Srbiji sa najnižom stopom nataliteta. Ta opština Zlatiborskog okruga se godinama… »

Zukorlić – Ne može se pitanje RS-a uključivati u pitanje Kosova bez Sarajeva i Sandžaka!

Sandžak press 09.08.2017
Vrlo me zanima dijalog o Kosovu, i pozdravljam tu inicijativu. Smatram da bi u taj dijalog trebalo da se uključe sve strukture, svi predstavnici institucija i istaknuti građani, kao i Bošnjaci, kaže poslanik i predsjednik Bošnjačke demokratske… »

Imamović – Sandžaklije ne treba da zanima pitanje odcjepljenja ‘Republike Srpske’ ili bilo čega što se u njoj zbiva

Sandžak press 09.08.2017
Sandžak i manji bh. entitet tzv. “Republika Srpska” ni po čemu nisu isto jer je Sandžak historijska činjenica, a ovo drugo nastalo na etničkom čišćenju i genocidu nad Bošnjacima, rekao je u izjavi za javnost narodni poslanik SDA Sandžaka… »

Ljajić: Sve stranke treba da se odazovu pozivu Vučića

Sandžak press 09.08.2017
Pozivu predsjednika države na unutrašnji dijalog o rješavanju pitanja Kosova treba da se odazovu sve stranke i kažu šta misle o tom važnom državnom pitanju, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je dodao da je to… »

Vlasnik ispraznio bazen nakon što se u njemu okupala žena u burkiniju

Sandžak press 09.08.2017
Žena koja je bila na odmoru u hotelu blizu francuskog Marseillea, okupala se u burkiniju u tamošnjem bazenu, dobila je račun za njegovo čišćenje. Žena je bila na odmoru sa porodicom i ušla je u bazen, a nosila je burkini, kupaći kostim u kojem je… »

Novi Pazar – U iskopinama za proširenje suda pronađeni ostaci još jednog vakufskog hamama!

Sandžak press 09.08.2017
Ispred ulaza u zgradu suda u Novom Pazaru otkriveni su ostaci objekta za koji se pretpostavlja da je hamam (javno kupatilo) iz osmanskog perioda. Kameni zidovi pronađeni su prilikom zemljanih radova na proširenju ulaza u zgradu, a radovi na… »

Darujte kurban učenicima Medrese i vakufskim kuhinjama

Sandžak press 09.08.2017
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog. Mi smo ti, uistinu, mnogo dobro dali. Zato se Gospodaru svome moli i kurban kolji. Onaj koji tebe mrzi sigurno će on bez pomena ostati. (Kur'an, sura Kevser) Ebu Hurejre r.a. prenosi da je Muhammed a.s. rekao: „Ko… »

Jevrejski doseljenici palili automobile Palestinaca u Ramallahu

Sandžak press 09.08.2017
Grupa jevrejskih doseljenika zapalila je tri automobila u vlasništvu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali, javlja Anadolu Agency (AA). Prema izjavama očevidaca, jevrejski doseljenici su ušli u selo Um Safa, nedaleko od Ramallaha gdje su zapalili… »