Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 09.08.2017

Koreja preti napadom na SAD

Slobodna Evropa 09.08.2017
Severna Koreja upozorila je danas (9. avgust) da bi mogla da ispali rakete, u pravcu američkog ostrva Guam u Pacifiku, nakon što je predsednik SAD Donald Tramp zapretio vlastima u Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i besom" kakvu svet do sada nije… »

Beograd: Kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu

Slobodna Evropa 09.08.2017
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu. Prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena, piše… »

Kina: U potresu poginulo 13 i povrijeđeno 175 ljudi

Slobodna Evropa 09.08.2017
Najmanje 13 ljudi, među kojima šest turista, poginulo je i 175 povrijeđeno kada je potres jačine sedam stepeni po Richterovoj skali pogodio kinesku jugozapadnu pokrajinu Sečuan, javili su u srijedu pokrajinska vlada i državni mediji. Potres je… »

Thompson prijavljen zbog ustaškog pozdrava u Slunju

Slobodna Evropa 09.08.2017
Protiv Marka Perkovića Thompsona podnesen je optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu 22. obljetnice akcije "Oluja. Osim policije, brojne su… »

Novi potres umjerene jakosti na riječkom području

Slobodna Evropa 09.08.2017
Riječko područje je uzdrmao novi potres umjerene jakosti s epicentrom kod Jadranova, čija je magnituda iznosila 3,2 prema Richteru, a u okolnim mjestima osjetio se intenzitetom IV stupnja Mercallijeve ljestvice. Niz potresa s epicentrima jugoistočno… »

'Optužnice' Pinka i Informera bez sudskog gonjenja

Slobodna Evropa 09.08.2017
Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv glavnog urednika dnevnog lista "Informer" Dragana J. Vučičevića, glavnog urednika televizije Pink Željka Mitrovića, lista "Pravda" i sajta desničarske organizacije Zavetnici… »

Severna Koreja najavila raketnu probu kod ostrva Guam

Slobodna Evropa 09.08.2017
Severna Koreja upozorila je danas da bi mogla da ispali rakete u pravcu američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je predsednik SAD Donald Tramp obećao vlastima u Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i besom". Pjongjang je naveo da "trenutno pažljivo… »

Suše pustoše, navodnjavanje fatalno kasni

Slobodna Evropa 09.08.2017
Iako su posledice dugotrajnih suša sve učestalije i katastrofalnije Srbija se ovim pitanjem bavi samo kada joj kao ovog leta, zbog na primer, desetkovanog izvoza kukuruza, soje i drugih kultura, državna kasa ostane bez preko pola milijarde evra… »

Dvanaest država potvrdilo učešće na NATO vežbi u Srbiji

Slobodna Evropa 09.08.2017
Dvanaest država članica Mediteranskog dijaloga, Partnerstva za mir i NATO potvrdilo je svoje učešće na vojnoj vežbi REGEX-18 (REGEX – Regional exercise), koja će naredne godine biti održana u Srbiji, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa u… »

Miloševićevom, do ulice Draže Mihailovića

Slobodna Evropa 09.08.2017
Pred komisiju za određivanje naziva delova mesta, ulica i trgova grada Valjeva, ponovo je stigao zahtev da jedna ulica u tom mestu ponese ime četničkog vođe iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Mihailovića. Upornost podnosilaca inicijative iz Valjeva… »