Izvor: Sputnik arhiva vesti 09.08.2017

Snažna eksplozija u Podgorici

Sputnik 09.08.2017
Bomba velike razorne moći eksplodirala je jutros oko tri sata u poslovnoj zgradi koja se nalazi u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, javlja RTCG. Žrtava nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta. Od siline detonacije popucala su… »

Novi haos u Sobranju — VMRO blokirao parlament, Džaferi pozvao obezbeđenje

Sputnik 09.08.2017
Poslanici najuticajnije opozicione partije VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, blokirali su rad Sobranja, nakon što je predsednik Taljat Džaferi uskratio pravo poslaniku te stranke Antoniju Milošoskom da se u skladu sa poslovnikom obrati… »

Pahor odlučio da prepešači Sloveniju

Sputnik 09.08.2017
Slovenački predsednik Borut Pahor je, u okviru predsedničke kampanje, krenuo na put po Sloveniji tokom kojeg namerava da za sedam dana prepešači čitavu zemlju, a krajnja destinacija mu je Piran. Pahor i njegov mali tim, u kom su njegov sin Luka i dve… »

Ponovo bukti kod Splita (video)

Sputnik 09.08.2017
Ponovo je buknuo požar kod Splita. Gorelo je kod Klisa i Solina. U međuvremenu je požar stavljen pod kontrolu. Iako se požar bližio naselju Klis Kosa, ipak ne ugrožava kuće. Vatra se u jednom trenutku približila kućama, a vatrogasci su izvlačili… »

Četnički vojvoda dobija spomenik u Crnoj Gori

Sputnik 09.08.2017
Deklaracija o pomirenju i podizanju spomenika četničkom komandantu Pavlu Đurišiću usvojena je u Gornjem Zaostru kod Berana, pišu „Večernje novosti“. Kako navode, deklaracija je usvojena na završetku dvodnevnog Narodnog sabora na „crnogorskoj… »

Ko u Podgorici baca bombe, a povezan je sa vlastima

Sputnik 09.08.2017
Kao i u novembru, kada se desio prvi bombaški napad na isti poslovni prostor, i sada je javnost uskraćena za podrobnije informacije o čitavom slučaju. Nakon samo devet mjeseci, u Podgorici je rano jutros praktično ponovljen bombaški napad na… »

Tužilaštvo za ratne zločine OVK podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja

Sputnik 09.08.2017
Osim za zločine koje je počinio u uniformi OVK, brat Ramuša Haradinaja mogao bi da odgovara i za veze sa Al Kaidom i DAEŠ-om. Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata mandatara za sastav kosovske… »

Bela kuća: Trampova izjava šalje jasan signal Pjongjangu

Sputnik 09.08.2017
Izjavu američkog predsednika Donalda Trampa kojom je obećao da će odgovoriti „neviđenim ognjem i gnevom“ na nove pretnje Pjongjanga Vašingtonu, pripremio je on sâm i predstavlja jasan signal Severnoj Koreji, saopštila je portparolka Bele kuće… »

Ukrajina optužila Rusiju za izolaciju zbog izgradnje Krimskog mosta

Sputnik 09.08.2017
Rusija je „osudila Ukrajinu na izolaciju“ počevši izgradnju mosta preko Kerčkog moreuza, izjavio je zamenik ukrajinskog ministra za privremeno okupirane teritorije i interno raseljena lica Georgij Tuka. „Na ovaj način Rusija krši sve… »

Pivo i rokenrol: „Bir fest“ očekuje pola miliona ljudi

Sputnik 09.08.2017
Pored besplatnog prevoza do četiri ključne tačke u Beogradu, obezbeđeni su bezbedni dolazak i povratak za posetioce iz Novog Sada, Niša i Kragujevca. Jubilarni, 15. „Bir fest“, ove godine okupiće skoro pola miliona posetilaca, a očekuje se… »