Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 09.08.2017

Požar na Braču se brzo širi, angažovane sve vatrogasne snage (video)

Večernje novosti 09.08.2017
Požar na ostrvu Brač između Nerežišća i Donjeg Humca, koji je buknuo u toku prepodneva, brzo se širi, a u njegovom gašenju angažovane su sve raspoložive ostrvske vatrogasne snage i dva kanadera. U gašenju požara na hrvatskom ostrvu Braču… »

Novi, jači potres pogodio Rijeku; Stručnjaci: Bolje serija slabijih, nego jedan razoran

Večernje novosti 09.08.2017
U 13.37 područje Rijeke pogodio je novi zemljotres , javio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar. U 13.37 područje Rijeke pogodio je novi zemljotres , javio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC). Potres se dogodio nakon četiri… »

Prijava protiv Tompsona zbog promocije ustaštva?

Večernje novosti 09.08.2017
Karlovačka policijska uprava je, kako se navodi, potvrdila, ne navodeći identitet osobe, da će protiv 50-godišnjaka podneti optužni predlog zbog počinjenog prekršaja. Hrvatski proustaški kantautor Marko Perković Tompson i ove godine će dobiti… »

Snažna eksplozija kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Večernje novosti 09.08.2017
Eksplozivna naprava velike razorne moći eksplodirala je jutros oko tri sata u poslovnoj zgradi koja se nalazi u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici. Eksplozivna naprava velike razorne moći eksplodirala je jutros oko tri sata u poslovnoj… »

VMRO blokirao parlament, Džaferi pozvao obezeđenje

Večernje novosti 09.08.2017
Poslanici VMRO-DPMNE blokirali su danas rad makedonskog parlmenta, nakon što je predsednik Talat Džaferi uskratio pravo poslaniku Antoniju Milošoskom da se obrati poslanicima. Poslanici najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole… »

Požari u Trebinju se ne smiruju

Večernje novosti 09.08.2017
Trenutno je najteža situacija u selu Tulje, gde se požarna linija širi prema kućama. Požari u Trebnu se ne smiruju, javlja RTRS. Trenutno je najteža situacija u selu Tulje, gde se požarna linija širi prema kućama. Ekipe su na terenu i gase… »

Tuča kod Doboja Dogovorili obračun preko ''Fejsbuka'', maloletnik izboden nožem

Večernje novosti 09.08.2017
Na “Fejsbuku” se posvađali zbog devojaka i zakazali tuču kod Doboja. Teško povređen 17-godišnji S. S. iz Klokotnice. MEHMED Husaković (21) iz Grapske kod Doboja priveden je zbog sumnje da je, u dogovorenoj tuči, čakijom izbo i teško povredio… »

Podiže se spomenik četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću

Večernje novosti 09.08.2017
U Gornjem Zaostru kod Berana, "crnogorskoj Ravnoj gori", usvojena Deklaracija o pomirenju. BERANE - Na završetku dvodnevnog Narodnog sabora u Gornjem Zaostru kod Berana, "crnogorskoj Ravnoj gori", usvojena je Deklaracija o pomirenju i podizanju spomenika… »

Josipović imao saobraćajnu nesreću u centru Zagreba

Večernje novosti 09.08.2017
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović doživeo je danas saobraćajnu nesreću kada je, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, udario u parkirano terensko vozilo. Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović doživeo je danas saobraćajnu nesreću kada… »

Iz Save izvađena bomba iz Drugog svetskog rata

Večernje novosti 09.08.2017
Avionska bomba teška 250 kilograma uklonjena je danas iz Save blizu mosta između Slavonskog i Bosanskog Broda. Avionska bomba teška 250 kilograma uklonjena je danas iz Save blizu mosta između Slavonskog i Bosanskog Broda, jednog od najprometnijih… »