Izvor: Večernje novosti/Beograd arhiva vesti 09.08.2017

Zoo vrt: Rekorder Muja kao mladić

Večernje novosti 09.08.2017
Najstariji aligator na svetu 80 godina živi u Beo zoo-vrtu. Preživeo dva bombardovanja, ali i decenije nebrige. ZVANIČNO najstariji na svetu, aligator Muja na današnji dan pre 80 godina stigao je u beogradski zoološki vrt. Ovaj najdugovečniji… »

Besplatan prevoz osobama sa invaliditetom, ne i zaposlenima

Večernje novosti 09.08.2017
Povodom medijskih napisa da će jedan broj osoba sa invaliditetom teže dolaziti do besplatnog bus plusa reagovao gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović. Gradski sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović kaže da pravo na besplatan javni… »

Konkurs u Grockoj: Za volanom - gimnazijalac

Večernje novosti 09.08.2017
Dom zdravlja Grocka raspisao konkurs za profesionalnog vozača sa završenom gimnazijom ili srednjom ekonomskom školom, jer će morati da brine i o drugim stvarima. SPECIFIČAN uslov za radno mesto vozača, koji je u konkursu raspisanom 2. avgusta naveo… »

Prve kazne zbog zalivanja u Beljini i Lisoviću

Večernje novosti 09.08.2017
Komunalni inspektori Barajeva tokom vikenda obilazili domaćinstva zbog rasipanja vode. Nesavesni građani moraće da plate po deset hiljada dinara. KOMUNALNA inspekcija Opštine Barajevo minulog vikenda napisala je dve prijave zbog prekomerne potrošnje… »

Beogradske priče: "Mašina" iz Rimskog bunara

Večernje novosti 09.08.2017
Istraživači rekonstruisali izgled specijalne sprave za izvlačenje vode. Pre tri veka Austrijanci napravili neobičnu napravu kojom je voda izvlačena iz misterioznog bunara. OVIH dana navršiće se 300 godina od otkako su trupe eugena Savojskog 16… »

Ženi na Bežaniji pucali u ulazna vrata

Večernje novosti 09.08.2017
Navodno, ne isključuje se mogućnost da su se sukobile dve grupe, pa su meci slučajno završili vratima stana. ZA sada neidentifikovana osoba ispalila je dva metka u ulazna vrata stana Anke B. u beogradskom naselju Bežanijska kosa. U noći između… »

Ušće spremno za pivopije

Večernje novosti 08.08.2017
Završne pripreme za 15. "Bir fest" koji će se održati od 16. do 20. avgusta. Na ovogodišnjoj manifestaciji očekuje se pola miliona posetilaca, među kojima će biti i veliki broj stranaca. PRIPREME za jubilarni 15. po redu "Bir fest", koji će se… »