Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 09.08.2017

Kazne zbog odbijanja vakcina

Večernje novosti 09.08.2017
Prve četiri presude protiv roditelja. Sankcije u Beogradu i u Kragujevcu. SUDOVI u Beogradu i Kragujevcu izrekli su prve četiri novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu od stupanja na snagu novog Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih… »

Autističnog sina Čedomira Antića zbog plača nisu pustili u avion!

Večernje novosti 09.08.2017
Muke porodice čuvenog istoričara i jedanaestogodišnjeg Vida na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu. Nije mu dozvoljeno da se ukrca da ne bi uznemirio ostale putnike. VRATA aviona "Er Srbije", u nedelju 6. avgusta, na letu Beograd - Tivat u 17.15… »

Panik tasteri u centrima za socijalni rad i domovima zdravlja

Večernje novosti 09.08.2017
Ovo, kako navode iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, veoma efikasno sredstvo u borbi protiv nasilja u porodici biće postavljeno na 60 lokacija. Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni… »

Španska firma kontroliše poštovanje autorskih prava

Večernje novosti 09.08.2017
Sokoj uvodi elektronski monitoring emitovanja muzike na TV i na radiju. Zbog nepotpunih muzičkih košuljica autori uskraćeni za honorar. Sokoj od 2014. i samostalno sprovodi monitoring. ORGANIZACIJA za zaštitu autorskih prava kompozitora, tekstopisaca… »

Lekari od danas mogu da prijave nasilje onlajn

Večernje novosti 09.08.2017
Kako navodi Lekarska komora Srbije, zdravstveni radnici spadaju u najrizičnije grupe kada se radi o nasilju na radnom mestu, a da je dodatni problem nizak nivo bezbednosti koja postoji u zdravstvenim ustanovama. Lekari koji su tokom obavljanja svog posla… »

Skandal u Leskovcu Disciplinski postupak protiv medicinske sestre: Vodila ljubav na radnom mestu

Večernje novosti 08.08.2017
Direktor leskovačke Opšte bolnice bio u vanrednoj i nenajavljenoj noćnoj kontroli i zatekao jednu od zaposlenih "na delu" sa ljubavnikom. KADA je menadžment leskovačke Opšte bolnice odlučio da minulog vikenda sprovede vanrednu i nenajavljenu noćnu… »

Obuka samo za žene rezerviste

Večernje novosti 08.08.2017
Polemika u našoj javnosti povodom inicijative o uključivanju lepšeg pola u sistem odbrane. Vulin: Divim se hrabrosti onih koji smatraju da je Srbija jedina zemlja bez neprijatelja. OBUKA i uvežbavanje rezervnog sastava biće među prioritetima Vojske… »

Penzija u septembru samo uz novu ličnu?

Večernje novosti 09.08.2017
Rok za podizanje penzionih čekova sa starim dokumentom ističe 31. avgusta. Poštanska štedionica već nekoliko puta izlazila u susret najstarijim sugrađanima. NADLEŽNI u Poštanskoj štedionici još nisu doneli odluku na koji način će još nekoliko… »

Škola kuvanja: Ledeni voćni slatkiš

Večernje novosti 09.08.2017
Za pripremu ove osvežavajuće poslastice potrebno vam je smrznuto bobičasto voće, voda, šećer, sok od limuna i listovi bosiljka. Za 4 osobe potrebno je: * 500 g iseckanog smrznutog bobičastog voća (jagoda, malina, borovnica) * 200 ml vode * 4… »

Vojvođanske priče: Šeširi - prvo šok, onda šik

Večernje novosti 09.08.2017
Pre dva i po veka iz Francuske za dame stigla novina, dotad nikad viđena u carskoj varoši. Modni ukras za glavu u početku bio stvar podsmeha, ali ubrzo značio prestiž. DAVNE 1777. godine, iz francuske regije Elzas u Suboticu je došao Jakob Mikl i sa… »