Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 09.08.2017

U petak padaju hrvatske takse

Večernje novosti 09.08.2017
Političari u Srbiji i regionu očekuju da će Zagreb do kraja nedelje izmeniti Pravilnik o kontroli hrane. Samo u utorak na našoj granici zaustavljeno 575 tona hrane iz pravca Zagreba, vredne 545.000 evra. HRVATSKA roba na srpskoj granici "propada"… »

Ne uvozimo jaja iz EU, niti Holandije, gde je otkriven insekticid

Večernje novosti 09.08.2017
U Ministarstvu poljoprivrede i Privrednoj komori Srbije rečeno je Tanjugu da građani Srbije nemaju razloga za strah jer se na rafovima u našim marketima ne mogu naći jaja iz Holandije. Srbija je protekle godine uvezla 1,5 miliona jaja i to najviše iz… »

“Krušik” obara rekord u proizvodnji

Večernje novosti 09.08.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao fabriku odbrambene industrije u Valjevu i pohvalio njeno poslovanje kao i odnos prema radnicima. VALjEVO – Fabriku “Krušik” posetio sam, jer posluje veoma dobro i zapošljava veliki broj radnika. Kada neko… »

U srpskoj "Ikei" za svakog ponešto (foto)

Večernje novosti 09.08.2017
Zvanično otvaranje švedske robne kuće u Bubanj potoku sutra u 10 časova, a naši reporteri već zavirili u nju. Stočić za dnevnu sobu od 899 dinara. Ovo je 400. objekat čuvene firme. ŠVEDSKA "Ikea" konačno, sutra u 10 časova, otvara vrata… »

Plenković: Već ove nedelje rešenje problema sa taksama

Večernje novosti 09.08.2017
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da je ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću naložio da već ove nedelje pronađe rešenje koje će otkloniti problem sa susednim zemljama. Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je… »

Albanija uvozi 80 odsto električne energije

Večernje novosti 08.08.2017
Albanija zbog izuzetno susnog perioda čak 80 odsto potreba za elektricnom energijom podmiruje iz uvoza. Albanija zbog izuzetno sušnog perioda čak 80 odsto potreba za električnom energijom podmiruje iz uvoza. Albanska elektrokorporacija (KES) upozorila… »

Kafa sa pogledom na pistu

Večernje novosti 09.08.2017
Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nastavlja ulaganja izgradnjom vidikovca. Na krovu pristanišne zgrade biće izgrađen objekat sa 200 sedećih mesta. AERODROM "Nikola Tesla" je prošle godine u modernizaciju, opremu i infrastrukturu uložio oko 2,3… »

Turisti na Kasandri i Sitoniji kubure sa vodom, normalno snabdevanje biće tek od nedelje

Večernje novosti 08.08.2017
Zbog nesnosnih vrućina Grci su uveli restrikcije, a prethodna jaka zima je dovela do pucanja cevi, što dodatno donosi probleme. TURISTI koji ovih dana letuju u Grčkoj muku muče sa slabim pritiskom i nedostatkom vode. Najteže prolaze oni koji borave… »