Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 09.08.2017

Pomor ribe kod mionice: Prosuli 24.000 litara surutke u reku

Večernje novosti 09.08.2017
Uginuća koja je, kako sumnja policija, izazvao pogon mlekare “Kačarević” prvi su primetili mionički ribolovci, koji su alarmirali nadležne. MIONICA – Policija je uhapsila B. K., zbog sumnje da je iz pogona njegove mlekare “Kačarević” u… »

“Totalna šteta”: Izgorela borova šuma kraj Jagodine, jedna osoba povređena

Večernje novosti 09.08.2017
Šteta na oko 80 ari šume je totalna, izjavio je Tanjugu na zgarištu komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona Jagodine Saša Ignjatović. Požar, koji je zahvatio borovu šumu, između Novog Laništa i Gornjeg Račnika, kod Jagodine nadljudskim… »

Šansa za mlade: Start ap centar u Nišu do septembra

Večernje novosti 09.08.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović obišao radove na izgradnji start ap centra na Elektronskom fakultetu i obećao da će rokovi biti ispunjeni. Radovi na izgradnji Centra za startapove i inovativno preduzetništvo u Nišu teku po… »

Bruka u srcu Toplice: Go - go igračice u vešu igrale u školskom dvorištu

Večernje novosti 09.08.2017
Šta se zaista dogodilo tokom nedavnog otvaranja auto-skupa u dvorištu gimnazije. Sve dospelo u javnost preko Fejsbuka. PROKUPLjE - U dvorištu ovdašnje gimnazije je 6. avgusta održan prvi auto-skup koji je organizovalo udruženje ljubitelja ekstremnih… »

Novosti istražuju Od tri jezera, dva zapuštena

Večernje novosti 09.08.2017
Da li je propao plan da "Begejska petlja" preraste u "Zrenjanin na vodi". Prvo nema obalu, drugo je izvor zaraza, a treće predmet spora. POSLE više od mesec dana, ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" uspele su ovog leta da prečiste i zamene trećinu vode… »

Evropa obnavlja korito Kolubare

Večernje novosti 09.08.2017
Nastavak sanacije posle poplava iz 2014. a radovi će potrajati 20 meseci. VALjEVO - Sanacija korita reke Kolubare, oštećenog u majskim poplavama 2014, potrajaće 20 meseci, a radovi će obuhvatiti čitav tok kroz grad. Za četiri i po miliona evra -… »

Novi Sad: Nova zgrada Hitne pomoći do kraja marta

Večernje novosti 09.08.2017
Napreduje izgradnja nove zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu. Objekat na Telepu biće po najvišim standardima. INVESTITORI zgrade novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Grad Novi Sad i APV, veoma su zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova i taj… »

Od Švarcvalda do crnog mora: Rumun koji pokušava da prepliva Dunav stigao do Novog Sada

Večernje novosti 09.08.2017
Avram Janku plivao od Švarcvalda do Novog Sada. Planira da za 60 dana bez dodatne opreme i peraja, upiše svoje ime u Ginisovu knjigu rekorda. AVRAMA Jankua, rumunskog plivača maratonca, koji je namerio da prepliva ceo tok Dunava od 2.860 kilometara, na… »

"Novosti" prve otkrile talenat Borivoj Mirosavljević obeležio 80. rođendan i 66 godina rada

Večernje novosti 09.08.2017
Majstor fotografije Borivoj Mirosavljević proslavio 80. rođendan i 66 godina vrednog rada. RETROSPEKTIVNOM, 52. samostalnom izložbom fotografija "Slikom oko sveta", u njegovom rodnom Futogu i u Novom Sadu, Borivoj Bora Mirosavljević, doajen, majstor… »

Kruševac: Test na drogu za pet minuta

Večernje novosti 09.08.2017
Lokalna samouprava u poklonila aparat saobraćajnoj policiji. Za dva dana "Lav festa" u Vrnjačkoj Banji otkriveno čak 16 vozača koji su bili pod dejstvom narkotika. ODELjENjE saobraćajne policije u Kruševcu je od lokalne samouprave dobilo savremeni… »