Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 09.08.2017

Posle pretnji “ognjem i gnevom” Nemačka traži od Rusije i Kine da smire Severnu Koreju dok Tramp zvecka oružjem

Večernje novosti 09.08.2017
Kina je pozvala sve strane u sukobu da izbegavaju i reči i akcije koje bi mogle da eskaliraju situaciju, a američki predsednik se hvali naoružanjem. Nemačka vlada pozvala je danas Kinu i Rusiju da odvrate Pjongjang od sprovođenja politike koja bi… »

Epilog zemljotresa u Kini: Poginulo 19, povređeno 247 ljudi, zabeležen još jedan potres

Večernje novosti 09.08.2017
Serija zemljotresa koja je potresla Kinu pogodila lokalno stanovništvo, ali i turiste. NAJMANjE 19 osoba, od kojih šestoro turista, poginulo je u zemljotresu jačine sedam jedinica po Rihteru, koji je pogodio centralni deo Kine. Povređeno je 247 osoba… »

Napad u Parizu: Autom kosio vojnike, šestoro povređeno

Večernje novosti 09.08.2017
Usred vanrednog stanja u Francuskoj napad na pripadnike bezbednosnih snaga. Čekao u zasedi pa uleteo u trupe. Šestoro povređeno, dvoje teško. PARIZ OD STALNOG DOPISNIKA TERORISTI su ponovo udarili na Pariz. Meta su danas, kao često u poslednje vreme… »

Mafijaški obračun: Četiri muškarca ubijena u oružanom napadu na jugu Italije

Večernje novosti 09.08.2017
Četiri muškarca ubijena su danas u južnoj Italiji u oružanom napadu za koji se smatra da je predstavljao mafijaški obračun, saopštila je italijanska policija. Četiri muškarca ubijena su danas u južnoj Italiji u oružanom napadu za koji se smatra… »

Požari u Hrvatskoj: Vatrogasci izvlačili ljude iz kuća kod Klisa i Solina; Gori i između Vodica i Šibenika(foto)

Večernje novosti 09.08.2017
U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar, koji gase tri kanadera i dva Ertraktora, a vatra se u jednom trenutku približila kućama zbog čega su vatrogasci izvlačili ljude iz kuća. U Klisu i Solinu kod Splita ponovo je buknuo požar, koji… »

Navaljni objavio video-snimak o imovini najbližih Putinovih saradnika(video)

Večernje novosti 09.08.2017
Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni ponovo je danas preko ''Jutjuba'' napao bliske saradnike ruskog predsednika Vladimira Putina. MOSKVA - Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni ponovo je danas preko ''Jutjuba'' napao bliske saradnike ruskog… »

Požar u Moskvi: Vatra se proširila iz tržnog centra, gori 1.500 kvadratnih metara(foto/video)

Večernje novosti 09.08.2017
Helikopteri Ministarstva za vanredne situacije spremni za gašenje požara na moskovskom trgu Taganka. Požar koji je izbio u jednom šoping centru na moskovskom trgu Taganka proširio se na područuje od 1.500 kvadratnih metara, javljaju iz pres službe… »

"Slom demokratije": Latinoameričke zemlje oštro kritikovale Venecuelu

Večernje novosti 09.08.2017
Peruanski ministar spoljnih poslova Rikardo Luna pročitao je saopštenje grupe zemalja na sastanku u Limi, u kojem se izražava "osuda sloma demokratske vladavine u Venecueli" Šefovi diplomatija 17 latinoameričkih zemalja oštro su kritikovali danas… »

Katar uveo bezvizni režim za građane 80 država

Večernje novosti 09.08.2017
Katar je danas uveo bezvizni režim za 80 nacionalnosti kako bi stimulisao vazdušni saobraćaj i turizam u zemlji, koja je trenutno izolovana zbog optužbi suseda za podršku terorizmu. DOHA - Katar je danas uveo bezvizni režim za 80 nacionalnosti kako… »

Naoružani napadači išli od sobe do sobe hotela u Rigi

Večernje novosti 09.08.2017
Kako se navodi, incident se dogodio nakon što je izbila svađa između vlasnika hotela i jednog gosta. Naoružani napadači uleteli su danas u hotel "Garden palas" u centru Rige, saopštili su lokalni mediji. Kako se navodi, incident se dogodio nakon… »