Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 09.08.2017

RHMZ upozorava: Srbiju čekaju tropske noći

Vesti online 09.08.2017
U Srbiji će do petka biti veoma toplo, s maksimalnom temperaturom oko 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći s minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni. Na to je upozorio RHMZ. Na području Beograda do petka će maksimalna temperatura biti oko 39, a… »

Počelo je: "Pale" prve kazne roditeljima koji nisu vakcinisali decu

Vesti online 09.08.2017
Prve novčane kazne za roditelje koji nisu vakcinisali decu MMR vakcinom protiv zauški, rubeola i malih boginja izrečene su u Beogradu, a prema podacima Prekršajnog suda u protekla tri meseca izrečene su tri novčane kazne, kao i 10 opomena. Od marta… »

Postavljeni "panik tasteri" u Centrima za socijalni rad i Domovima zdravlja

Vesti online 09.08.2017
Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost obezbedilo je panik tastere za 60 Centara za socijalni rad i zdravstvenih ustanova, a savetnica potpredsednice vlade Branka Drašković danas je o njihovoj podeli i primeni razgovarala s predstavnicima 30 domova… »

Direktor bolnice u Leskovcu zatekao medicinsku sestru s ljubavnikom

Vesti online 09.08.2017
Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević izjavio je da je tokom noćnog obilaska ustanove zatekao medicinsku sestru sa ljubavnikom. Kako pišu Leskovačke vesti, protiv medicinske sestre je pokrenut disciplinski postupak, a dodaje se i… »

Ko je "najbogatiji", a ko "najsiromašniji" ministar u vladi Ane Brnabić

Vesti online 09.08.2017
"Najbogatiji" ministar u srpskoj vladi je ministar bez portfelja Nenad Popović, ako je suditi po nekretninama, vozilima i privatnim firmama koje poseduje, dok je "najsiromašniji" ministar kulture Vladan Vukosavljević koji, osim mesečne plate, nema ni… »

Vučić: Mnoge zapadne zemlje žele da oslabe Srbiju i moj položaj

Vesti online 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mnoge zapadne zemlje žele slabljenje snage i pozicije Vlade Srbije i slabljenje negovog autoriteta kao predsednika države "zato što bi tada drugima bilo lakše" i kako bi Srbija bila laka moneta za… »

Bez pokajanja nema oproštaja

Vesti online 09.08.2017
Krsnu slavu Ilindan protekle nedelje proslavili su vernici parohije Sveti Ilija u Nijagara Folsu. Liturgiju u iznajmljenoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi služio je protojerej stavrofor Lazar Vukojev, a pojali su otac Milenko Zec i popadija Milica… »

Dani Jabukovca okupili rasejanje

Vesti online 09.08.2017
Ovogodišnja manifestacija Dani Jabukovca u Negotinskoj Krajini otvorena je nastupima folklornih ansambala i pevača. Na Trgu slobode okupilo se nekoliko stotina Jabukovčana i njihovih gostiju. Sve je pozdravio dr Radivoje Petrikić, ugledni bečki… »

Sindikati kućni ljubimci vlasti

Vesti online 09.08.2017
Predsednik Udruženih sindikata Srbije Sloga Željko Veselinović nazvao je "skandaloznim" zajedničko saopštenje rukovodstva i sindikata kompanije "Milan Blagojević Namenska" iz Lučana, koji su posle dva požara i dve pogibije radnika ocenili da se… »

Čitajte na "Vesti digital": Majka odvela čerke u Albaniju, otac ostao sam na planini

Vesti online 09.08.2017
Prava drama odvija se ovih dana u porodici Radiše Baraća iz zabitog Zmijinca na planini Rogozni kod Novog Pazara. Uprkos pomoći koju su ovom siromašnom gorštaku, negovoj ženi Lizi i ćerkama Nikolini i Dijani povremeno slali naši čitaoci, porodica… »