Kultura arhiva vesti 09.08.2017

Počinje Sabor trubača u Guči

RTV 09.08.2017
GUČA - Dragačevski sabor trubača, 57. po redu, počinje večeras, a zvanično će biti otvoren sutra podizanjem zastave kod spomenika trubaču. Posetioce prvog dana festivala, ispred pozornice Centra za kulturu, očekuje polufinale seniorskih… »

Belgija upoznaje srpsku umetnost

Danas 09.08.2017
Tokom ovog leta, u belgijskom gradu Lekeu, u galeriji Sabine Van Paemel, održava se izložba srpskih likovnih stvaraoca pod nazivom Serbia Meets Belgium. 19-oro srpskih eminentnih slikara i vajara, okupljenih u reprezentaciju srpske umetnosti… »

Kusti "Mati Angelina"

Večernje novosti 08.08.2017
Počast reditelju za doprinos lepoti i dostojanstvu života. Ova laskava nagrada pripala i Galeriji Matice srpske. GALERIJA Matice srpske u Novom Sadu i reditelj Emir Kusturica ovogodišnji su dobitnici nagrade "Despotica mati Angelina" za doprinos lepoti… »

Pronađeno pismo Džona Lenona otkriva pravu istinu o Joko Ono

Press 09.08.2017
Džon Lenon je 1976. godine uputio pismo svojoj bivšoj ženi Sintiji (Pauel) Lenon, kao odgovor na tvrdnje koje je ona iznela u svojoj prvoj knjizi o njemu. U tom, nedavno otkrivenom, pismu Lenon je doveo u pitanje Sintijine tvrdnje da Joko Ono kriva za… »

10: pisaca čije se knjige najviše kradu

Blic 09.08.2017
Pablišer vikli, esnafski list za izdavače i knjigu uopšte u Americi, došao je na ideju da istraži koji se pisci nalaze na listi autora najčešće kradenih knjiga u knjižarama SAD-a i dobio zanimljive odgovore da su to vrhunski autori, a prvo mesto… »

Premijera filma romanu Stivena Kinga "Mračna kula" (VIDEO)

Danas 08.08.2017
Premijera filmske ekranizacije romana Stivena Kinga "Mračna kula" zakazana je za sutra u 20 časova u bioskopima Cineplexx BIG Beograd, UŠĆE Shopping Center, Delta City, Kragujevac Plaza i Cineplexx Niš. Poslednji viteški ratnik Roland Dešain u… »

“Dani Danila Bate Stojkovića“ u Vrnjačkoj Banji

Studio B 09.08.2017
U čast velikana srpskog glumišta Danila Bate Stojkovića (1934-2002), od 10. do 12. avgusta u Vrnjačkoj Banji biće organizovani osmi “Dani Danila Bate Stojkovića”, najavio je direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović… »

El Faning i Selena Gomez zvezde novog filma Vudija Alena

Blic 09.08.2017
Samo što je završio snimanje filma "Wonder Wheel", Vudi Alen je spreman za sledeći. Upravo je objavio da će u njemu igrati El Faning (19), Selena Gomez (25) i Timoti Šalame (21). Vudi Alen će svoj novi film, za sada bez naslova i zapleta, početi da… »

Danas su sveti apostoli: Ovo svi vernici moraju da izgovore!

iKragujevac 09.08.2017
Sveti Prohor, Nikanor, Timon i Parmen nemaju posebne dane kada se slave, nego se svi spominju na ovaj jedan dan. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave svete apostole Prohora, Nikanora, Timona i Parmena. Sva četvorica apostola su iz broja 7… »

Umro poznati pevač (VIDEO)

Alo 09.08.2017
Muzičar Glen Kembel, pevač i tekstopisac sa bogatom karijerom od šest decenija, preminuo je juče u 82. godini nakon što je šest godina živeo sa Alchajmerom. - Sa tugom u srcu objavljujemo odlazak našeg voljenog supruga, oca, deke i legendarnog… »