Politika arhiva vesti 09.08.2017

Hodžaj: Konsultativni sastanak bez dogovora

Beta 09.08.2017
Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj izjavio je da je današnji nastavak konsultativnog sastanka predstavnika rukovodstava parlamentarnih stranaka na Kosovu završen bez dogovora. Na sastanku, koji je zakazao predsedavajući… »

DSS: Vlada da objasni NATO vežbu

Dnevnik 09.08.2017
BEOGRAD: Demokratska stranka Srbije zatražila je danas od Vlade Srbije hitno objašnjenje vesti da će sledeće godine u Srbiji biti održana vojna vežba NATO. Vlada je dužna da svim građanima Srbije, a najpre porodicama žrtava NATO agresije i onih… »

Pašalić: Slučaj Savamala nije stavljen ad akta ali je previše politizovan

Beta 09.08.2017
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić izjavo je danas da slučaj rušenja baraka u beogradskoj četvrti Savamala 2016. godine nije stavljen ad akta, da se prati, ali je i ocenio da je taj slučaj "previše politizovan".  Pašalić je gostujući na Radio… »

Šurovao i sa DžIHADISTIMA: Tužilaštvo za ratne zločine OVK podiže optužnicu protiv Dauta Haradinaja!

Pravda 09.08.2017
Na prvoj optužnici Specijalnog suda za zločine bivše OVK biće ime Dauta Haradinaja, brata mandatara za sastav kosovske vlade Ramuša Haradinaja, kažu pouzdani izvori. Kako se saznaje, Daut Haradinaj biće optužen za zločine počinjene u Glođanima… »

Vučić i Tanin: Prisustvo Misije UN veoma važno za održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji

Press 09.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa šefom UNMIK-a Zahirom Taninom kako bi razmotrili aktuelnu političku i bezbednosnu situaciju na KiM uoči sednice Saveta bezbednosti 16. avgusta. Foto: Tanjug Na toj sednici biće… »

Zukorlić:Pitanje Kosova nije samo srpsko - albansko

RTV 09.08.2017
BEOGRAD - Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je da ga jako zanima dijalog o Kosovu i da pozdravlja i snažno podržava tu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer pitanje Kosova nije samo srpsko -… »

Marković: C.Gora i Srbija izuzetno važne za stabilnost Z.Balkana

RTV 09.08.2017
BEOGRAD - Crna Gora i Srbija su izuzetno važne za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, izjavio je crnogorski premijer Duško Marković i ponovio da su odnosi dve države najbolji u poslednje dve decenije. Marković je u intervjuu za "Novi magazin"… »

Ko je sve bio na tajnom sastanku opozicije, šta je dogovoreno, a oko čega su nastale nesuglasice

Blic 09.08.2017
Sastanak četvorice opozicionih lidera povodom saradnje i zajedničkog nastupa na beogradskim izborima održan je juče, nezvanično saznaje „Blic”. Kako nam je potvrđeno iz više izvora, o strategiji i nastupu na tim izborima juče su razgovarali… »

Vučić i Dačić uputili telegrame saučešća Kini

Press 09.08.2017
Srbija je možda mala zemlja, ali je veliki prijatelj Kine i, ako možemo da pomognemo u otklanjanju posledica zemljotresa, spremni smo da tu pomoć pružimo. Foto: Marko Todorović Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća… »

Fits: Teško do nastavka pregovora

Danas 08.08.2017
Ambasadorka Nermačke na Kosovu Angelika Fits izjavila je za Dojče vele da iz više razloga ne vidi kako bi u ovom trenutku mogli da se nastave pregovori Beograda i Prištine, iako je to jedan od političkih prioriteta na Kosovu. Prema njenim rečima… »