Regioni arhiva vesti 09.08.2017

Vranjski “Vodovod” podneo krivičnu prijavu protiv novinara “Vranjskih” zbog navodnih pretnji

Jug press 09.08.2017
VRANJE Javno preduzeće “Vodovod” iz Vranje saopštilo je danas da su podneli krivičnu prijavu protiv novinara “Vranjskih” Slavomira Kostića Policijskoj upravi u Vranju a zbog , kako tvrde “pretnje koju je uputio direktoru tog preduzeća… »

Počinje obeležavanje Međunarodnog dana mladih

Ritam grada Kg 09.08.2017
U Kragujevcu će trodnevnim programom, od četvrtka 10. avgusta, početi obeležavanje Međunarodnog dana mladih. Sve aktivnosti organizuju udruženje “Interaktiv”, Omladina “JAZAS” i Kancelarija za mlade. Program su osmislili mladi iz Rusije… »

Dečaka teško povredila drva iz kamiona

Jugmedia 09.08.2017
Dečak iz Surdulice, star 15 godina, teško je povređen usled prevrtanja i ispadanja dela tovara kamiona koji je prevozio drva, potvrđeno je danas Jugmedii u vranjskoj policiji. Mališn je bio suvozač u kamionu. Saobraćajna nezgoda dogodila se juče… »

Žestok sudar na putu Raška-Novi Pazar

Sandžak haber 09.08.2017
U direktnom sudaru kamiona i putničkog automobila na magistralnom putu Novi Pazar – Raška, u mestu Batnjik, jedna osoba je povređena. “Povređen je vozač putničkog vozila i on je prebačen u Opštu bolnicu u Novom Pazaru. Uviđaj je u toku i… »

Grad raspisao javni poziv za sufinasiranje privatnih vrtića

Ritam grada Kg 09.08.2017
Gradska uprava za vanprivredne delatnosti raspisala je Javni poziv za zaključivanje ugovora o učešću grada Kragujevca u naknadi dela troškova boravka dece u predškolskim ustanovama čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2017/2018… »

Šansa za posao u Kragujevcu: Kod 17 privatnika posao za 22 lica

iKragujevac 09.08.2017
Na osnovu podnetih prijava za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih lica u 2017. godini, po zajedničkom konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Kragujevac i Grada Kragujevca, 17 poslodavaca iz… »

Prve kazne roditeljima koji su odbili da vakcinišu decu

Ritam grada Kg 09.08.2017
U Beogradu su izrečene tri, a u Kragujevcu jedna kazna roditeljima koji nisu vakcinisali decu. Obuhvat vakcinacijom posebno je opao za MMR vakcinu. Vakcinacija je u Srbiji obavezna po zakonu o Zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je usvojen… »

DS: Dok Apoteka propada, direktor putuje po Južnoj Americi

Jugmedia 09.08.2017
Neistinita je tvrdnja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da su „nasleđena dugovanja iz 2011. i 2012. godine jedan od razloga lošeg poslovanja Apotekarske ustanove“, tvrde u Demokratskoj stranci. Iz Gradskog odbora demokrata podsećaju… »

Sutra pet sati bez vode nekoliko ulica

iKragujevac 09.08.2017
Sutra bez vode: Zbog radova na vodovodnoj liniji, u četvrtak u periodu od 09 do 14 časova, bez vode će ostati potrošači u naselju Vašarište ( oko “KBC Kragujevac”), od ulice Potporučnika Govedarice do Kunibertove. Mole se potrošači da… »

Đaci OŠ "Stanislav Sremčević" od septembra u lepšim učionicama, obnova pravi uštede školi

InfoKG 09.08.2017
U cilju uštede energije, u Osnovnoj školi "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu u toku su radovi na zameni stolarije, unutrašnjeg osvetljenja i unapređenje sistema daljinskog grejanja, čija je ukupna vrednosti 22,5 miliona dinara. Za energetsku… »