Društvo arhiva vesti 11.08.2017

Drastičan pad temperature: Za vikend nagla promena vremena koja će nam doneti niz problema

Blic 11.08.2017
Naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, a negde i nepogode sa gradom i jakim vetrom, očekuje nas već sutra. Kao upozorenje na nepogode, zbog toga će u pojedinim delovima zemlje biti na snazi crveni meteoalarm. U Republičkom… »

AMSS: Najduže zadržavanje vozila na Batrovcima

Novi magazin 11.08.2017
Vozila se večeras najduže zadržavaju na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom, jer čekaju oko 200 minuta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, vozila sat vremena… »

Za mesec dana ronioci Žandarmerije izukli 20 utopljenika

Danas 11.08.2017
Komandant Ronilačke jedinice Žandarmerije Aleksandar Kikoš izjavio je da su ronioci juče imali dva slučaja vađenja utopljenika iz reka, kod Požarevca i uVrbasu i da je od početka jula ova jedinica 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika… »

Haški sud odbio prevremeno oslobađanje Sretena Lukića

Politika 11.08.2017
HAG - Haški tribunal saopštio je da je odbio zahtev penzionisanog generala srpske policije Sretena Lukića za prevremeno oslobađanje, a kao argumente za takvu odluku navodi da su zločini za koje je Lukić osuđen teški i da on još nije izdržao dve… »

Istraživanje: Mladi u Srbiji su razočarani i nepoverljivi

Novi magazin 11.08.2017
Mladi u Srbiji su razočarani, prate politička dešavanja, brine ih nezaposlenosti i zbog toga žele da odu iz zemlje, čulo se na današnjem predstavljanju Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih koji je saćinila Krovna organizacija… »

Gajić:Pljačka računa AKB; Tintor:Odobrila NBS,kraj konflikta

Dnevnik 11.08.2017
BEOGRAD : Nakon što je Advokatska komora Beograda saopštila da je NBS priznala pravo raspolaganja novcem komore rukovodstvu na čelu s predsednikom Jugoslavom Tintorom, oglasio se advokat Vladimir Gajić, koji je za predsednika AKB izabran 10. juna… »

Građani izglasali: BG dobija Bulevar heroja sa Košara

Vesti online 11.08.2017
Glasanje za ime bulevara koji spaja Most na Adi sa Tošinim bunarom je završeno, a Beograđani su odlučili da se ta saobraćajnica nazove po herojima sa Košara. To je saopštio gradonačelnik Siniša Mali, navodeći da mu je veoma drago što se na taj… »

U Briselu će biti sve više lobista

EurActiv 11.08.2017
Evropska unija, barem po jednoj stvari, brzo "hvata korak" sa najgorim aspektom američke demokratije - jačanjem moći lobista. Iako se Brisel nije baš toliko približio Vašingtonu, glavni grad Belgije i EU ide u tom pravcu. Prema procenama… »

Mesec i po dana od tragedije: Niko ne zna kada će mali Lovrići dobiti porodičnu penziju, nemoćan čak i ministar

Blic 11.08.2017
Birokratija je u Srbiji ponovo izbila u prvi plan, pa u ovom trenutku niko, pa ni ministar za socijalna pitanja Zoran Đorđević, ne zna kada će tri sinčića zverski ubijene Olge Lovrić dobiti porodičnu penziju. Mesec i po dana pošto im je majku… »

RFZO: Preostalo da se uruči još 185 hiljada zdravstvenih kartica

RTS 11.08.2017
Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da je ostalo da se uruči još samo 185.258 zdravstvenih kartica. Na šalterima 29 filijala i 151 ispostavi RFZO za uručenje je spremno 157.258 kartica, a preko JP Pošte 28.000 zdravstvenih… »