Izvor: Auto blog arhiva vesti 11.08.2017

Mazda objavila dugoročnu viziju razvoja tehnologije - Održivi Zoom-Zoom 2030

Auto blog 11.08.2017
Mazda Motor Corporation je objavila ‘Održivi Zoom-Zoom 2030’, novu dugoročnu viziju razvoja tehnologije. Deo nove tehnologije koji će pomoći da se ostvari ova vizija je i motor nove generacije SKYACTIV-X koji će biti predstavljen 2019. godine… »

Drugi okršaj „zoljica“ u Kuli 19. avgusta

Auto blog 11.08.2017
Prva trka Moped Endurance Cup-a vožena je 29. jula na stazi Kart moto centra Ada Huja u Beogradu i zabeležila je neverovatnu posećenost. Trideset i dve ekipe sa po tri vozača pojavilo se na prvoj zvaničnoj trci Kupa, ali je usled kvarova 29 ekipa… »

Opel odustaje od velikog SUV-a posle promene vlasnika?

Auto blog 11.08.2017
Planovi za najveći SUV model u Opelovoj gami zamrznuti su nakon što je početkom avgusta kompaniju i zvanično preuzela PSA grupacija. Kako piše Auto Express, budućnost jednog takvog modela trenutno je neizvesna i sigurno je da planovi od njegovom… »

Lotus ponovo posluje pozitivno

Auto blog 11.08.2017
Na krilima dobre prodaje i reorganizacije, opet u plusu Britanski proizvođač automobila napokon je ugledao svetlo na kraju tunela. Prema rezultatima fiskalne godine, kompanija je po prvi put nakon dugo vremena završila u plusu, tako da je pre… »

Nissan Navari počeli da otpadaju i točkovi... !??

Auto blog 11.08.2017
Na Facebook-u je formirana grupa "Nissan Navara snapped chassis group (05-11)" koja ima za cilj da okupi sve vlasnike ovog vozila koji imaju problema prvenstveno sa korozijom. To je glavni krivac zašto se model Navara jednostavno prepolovi na pola. Ovo… »

Rekordna julska prodaja za BMW Group

Auto blog 11.08.2017
BMW Group je saopštio da je jul ove godine bio i najbolji jul u njihovoj istoriji, budući da su prošlog meseca širom sveta plasirali 180.726 vozila BMW, MINI i Rolls-Royce (za 0,4 odsto više nego u istom mesecu 2016. godine). Kompanija je takođe… »

Yamaha ostvarila globalni rast prodaje, ali ne i u Evropi

Auto blog 11.08.2017
Yamaha ima razlog za slavlje, jer je tokom prvih šest meseci ove godine ostvarila rast prihoda od 6,6% uz porast neto zarade od 86,8%! Za ovakve snažne rezultate su zaslužna tzv. "tržišta u razvoju", poput Vijetnama, Filipina, Tajlanda i Tajvana, jer… »

Infiniti Prototype 9

Auto blog 11.08.2017
Nakon nekoliko teasera od pre dva dana, Infiniti je objavio i prve zvanične fotografije svog novog koncept vozila koje će zvanično predstaviti na predstojećem događaju Pebble Beach Concours d’Elegance u SAD-u. Ukratko, ovo je Infiniti Prototype 9… »

Sajam automobila u Frankfurtu gubi na značaju

Auto blog 11.08.2017
Izvor: Deutsche Welle Nisan, Pežo, Micubiši, Volvo... Svi oni su otkazali nastup na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu. Sada je to uradio i američki proizvođač električnih automobila Tesla. U čemu je problem? Američki proizvođač… »

Hamilton: Možda mi se propuštanje Botasa obije o glavu

Auto blog 11.08.2017
Kako prenosi Sport klub, Luis Hamilton smatra da bi na kraju sezone, u konačnom računanju bodova, "propuštanje" Valterija Botasa u Mađarskoj moglo da mu se "obije o glavu". Botas je propustio Hamiltona kako bi ovaj probao da uhvati dva Ferarija na… »