Izvor: Pirotske vesti arhiva vesti 11.08.2017

Ceo grad bio bez struje zbog havarije

Pirotske vesti 11.08.2017
Zbog eksplozije u trafo stanici u Nišu večeras je oko 40 minuta nekoliko gradova ovog dela Srbije bilo bez struje. Snabdevanja električnom energijom nije bilo u Pirotu, Nišu, Leskovcu, Svrljigu, Prokuplju i drugim manjim mestima a situacija se… »

Festival folklora: Bugarke pevale “Tamo daleko” i dobile ovacije publike

Pirotske vesti 11.08.2017
Sinoć je, na poslednjoj večeri Međunarodnog festivala folklora u Pirotu, na prepunom Omladinskom stadionu, publiku posebno oduševio nastup bugarskog profesionalnog ansambla “Trakija” iz Plovdiva, čije su pevačice, na iznenađenje i oduševljenje… »

Bela Palanka: “Dani banice”

Pirotske vesti 11.08.2017
U Beloj Palanci ovog vikenda se održava tradicionalna gastro-turistička manifestacija “Dani banice”. Organizator je Tursitička organizacija , a pokrovitelj lokalna vlast. Na više desetina štandova domaćice će izložiti svoje “banice” pite… »

Opet iskliznuće vagona, sada kod Sopota

Pirotske vesti 11.08.2017
Posle pet dana, na međunarodnoj pruzi Niš-Sofija, ponovo se desilo iskliznuće vagona, zbog čega je železnički saobraćaj u prekidu. Danas posle podne, iskliznuo je teretni vagon iz kompizicije koja se kretala ka Pirotu, a iskliznuće se desilo kod… »

Za đake prvake – korisnike dečjeg dodatka, novčana pomoć od 10.000 dinara

Pirotske vesti 11.08.2017
Obaveštavaju se korisnici dečijeg dodatka čija deca polaze u prvi razred osnovne škole školske 2017/2018 godine, da mogu da podnesu zahtev za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Zahtev se podnosi u Uslužnom… »

Nastupom folkloraca Doma kulture i vatrometom zatvoren Festival folklora

Pirotske vesti 11.08.2017
Ovogodišnji Međunarodni festival folklora u organizaciji Doma kulture, po oceni mnogih najjači u poslednjih nekoliko godina, zatvoren je sinoć nastupom članova Folklornog ansambla Doma kulture, nakon čega je usledio i spektakularan vatromet… »

Fondacija Aleksandra Šapića pomaže lečenje Matee Lazarevića

Pirotske vesti 11.08.2017
U akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje našeg malog sugrađanina Matee Lazarevića pored uduženja ’’Dobra vila’’ i Rotarakt kluba Pirot uključena je i Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić, saopštilo je… »

Rapa nui ples sa Polinezije na Omladinskom stadionu u Pirotu (foto)

Pirotske vesti 11.08.2017
Folklorni univerzitetski ansambl iz Čilea sinoć je, na finalnoj večeri Međunarodnog festivala folklora prezentovao pirotskoj publici ples sa Polinezije – poznat kao Rapa nui. Reč je o egzotičnom plesu sa Polinezijskih ostrva koji je, verovatno… »

Defile svih učesnika Festivala folklora Pirotom (foto galerija)

Pirotske vesti 11.08.2017
Više od 180 folkloraca iz Perua, Čilea, Poljske, Moldavije i Bugarske sinoć su, pred velikim brojem znatiželjnih Piroćanaca, prodefilovali centralnim gradskim ulicama pred poslednji koncert ovogodišnjeg Festivala koji je održan na Omladinskom… »