Izvor: RTS arhiva vesti 11.08.2017

Dudaš na osmom mestu nakon pet disciplina

RTS 11.08.2017
Srpski desetobojac Mihail Dudaš zauzima osmo mesto posle pet disciplina u desetoboju na Svetskom prvenstvu u Londonu. U trci na 400 metara Mihail Dudaš je bio prvi u svojoj grupi vremenom 48.13 i osvojio je 905 bodova u ovoj disciplini. Dudaš posle pet… »

Deflacija u julu u Srbiji bila 0,4 odsto

RTS 11.08.2017
Potrošačke cene u Srbiji u julu ove godine su bile manje za 0,4 odsto nego u junu, a godišnji rast tih cena, kojima se meri inflacija, iznosio je 3,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. U poredjenju s decembrom prošle godine, u prvom… »

Miličković i Marić obišli povređenog vatrogasca

RTS 11.08.2017
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić obišli su u Urgentnom centru vatrogasca-spasioca Dušana Stefanovića. Vatrogasac Stefanović je… »

Vremenska prognoza – 12. avgust

RTS 11.08.2017
Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, od sredine dana zahvatiće severne i zapadne, a do kraja dana i ostale krajeve. Na jugozapadu, a uveče i tokom noći u centralnim, istočnim krajevima i u Banatu biće uslova za pojavu lokalnih nepogoda… »

Na naplatnoj rampi Sirig vozila čekaju oko 60 minuta

RTS 11.08.2017
Na svim važnijim i frekventnijim putnim pravcima pojačan je intenzitet saobraćaja, a na naplatnoj rampi Sirig, u smeru ka Subotici, vozila se zadržavaju oko 60 minuta, saopštio je AMSS. Veći je broj vozila i na autoputevima, a na drugim naplatnim… »

"Tramp bio sarkastičan kada je zahvalio Putinu"

RTS 11.08.2017
Američki predsednik Donald Tramp bio je "sarkastičan" kada je zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na tome što je uštedeo novac Sjedinjenim Državama time što je naložio da Vašington smanji broj diplomatskog osoblja u Rusiji, javila je TV… »

Najstariji muškarac na svetu preminuo u 114. godini

RTS 11.08.2017
Najstariji muškarac na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda, Izraelac Izrael Kristal preminuo je danas u 114. godini, prenose izraelski mediji. Kako navodi AFP, Izrael Kristal preminuo je mesec dana pre nego što će napuniti 114 godina. Kristal je… »

Tramp: Spremni smo za vojnu akciju ako Pjongjang postupi nerazumno

RTS 11.08.2017
Američki predsednik Donald Tramp upozorio je da su SAD spremne za vojnu akciju "ako Severna Koreja postupi nerazumno". "Vojna rešenja su u potpunosti spremna ukoliko Severna Koreja postupi nerazumno. Nadam se da će (severnokorejski lider) Kim Džong-un… »

Slučaj Ismaila Morine ponovo pred sudom u Dubrovniku

RTS 11.08.2017
Hrvatski Vrhovni sud naložio je sudu u Dubrovniku da ponovo razmotri osluku o izručenju Ismaila Morine Srbiji, mesec dana pošto je prvostepeni sud odlučio da osumnjičenog za upravljanje dronom na meču Srbija – Albanija izruči srpskim vlastima… »

Ronioci za mesec dana izvukli 20 utopljenika, apel za oprez

RTS 11.08.2017
Ronilačka jedinica Žandarmerije je od početka jula čak 20 puta intervenisala u izvlačenju utopljenika, izjavio je komandant te jedinice Aleksandar Kikoš i apelovao na građane da budu oprezni i svesni opasnosti kada se nalaze na rekama. Ronioci su… »